25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 8 de març de 2016

Presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona

Presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona

El dia 2 de març va tenir lloc la presentació d'una nova edició de parelles lingüístiques que participaran en el Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona. L'acte, que va tenir lloc al Casal de la Gent Gran Joan Amades, va acollir més d'una vintena de persones. En aquesta edició hi haurà set voluntaris i catorze aprenents que s'organitzaran en trios per conversar en català.

A l'acte hi van assistir l'alcalde del municipi, Pol Pagès, i la regidora Carme Medina, que van donar la benvinguda als assistents. La dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va presentar el programa i va donar les orientacions i els materials de suport a les parelles lingüístiques. Algunes persones també hi van intervenir per explicar l'experiència personal amb el Voluntariat per la llengua i s'hi van fer comentaris com: "Ha estat una experiència molt enriquidora; he après molt sobre els costums del país de l'aprenenta", "m'ha sorprès les ganes d'aprendre de la parella lingüística", "ens ho hem passat molt bé", "d'entrada em feia por, però tot ha anat rodat; hem parlat de tot".

En aquesta ocasió, es tracta de parelles que continuen de l'edició anterior, o bé parelles que inicien un període nou. A partir d'aquesta data, van quedant per fer les trobades, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

Aquest acte ha estat possible gràcies a la col·laboració del programa "Parlem-ne" que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona. Des de l'any 2009, l'Ajuntament està adherit al Voluntariat per la llengua. El programa és present al municipi renovant edicions periòdicament i organitzant parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents de la població.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes