25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 4 de març de 2016

205 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2015

El CPNL organitza 65 hores de formació dividides en dos mòduls: un sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic i continguts lingüístics específics i un altre sobre llengua general

205 alumnes reben els certificats del Programa de Reincorporació al Treball 2015

Alumnes del PRT amb el seu certificat

La directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el cap d'Àrea d'Estrangeria i Relacions Laborals de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Xavier Alonso, han presidit avui, el lliurament dels certificats del Programa de Reincorporació al Treball (PRT). A l'acte, que ha tingut lloc a les 12 hores, a la seu de la Secretaria, hi han assistit els 205 alumnes que han superat el curs i diversos representants de les 17 entitats i organitzacions d'inserció sociolaboral que col·laboren en aquesta formació.

En el seu parlament, la presidenta del CPNL ha destacat que el català obre oportunitats de trobar feina i que el Programa de Reincorporació al Treball del Govern vol fer més fàcil la vida a Catalunya i optar a una feina. Ester Franquesa també ha afirmat que "el català forma part del món laboral i cal que formi part del currículum de l'alumnat" i ha encoratjat els assistents a continuar el seu aprenentatge de la llengua catalana i a usar-la.

En la seva intervenció el senyor Alonso ha agraït la col·laboració del CPNL en el programa i ha explicat que un total de 1.951 alumnes s'han format des dels seus inicis, l'any 2007, i que un 33% ha aconseguit un contracte laboral. També ha destacat que "en l'edició del 2015, 205 persones han acabat el programa, 68 de les quals ja estan treballant".

El Programa de Reincorporació al Treball de la Generalitat de Catalunya promou cursos d'inserció sociolaboral per a persones estrangeres immigrades amb necessitat de regularitzar la seva situació i les reagrupades. L'objectiu és dotar els participants dels coneixements necessaris per poder integrar-se en el món laboral, donar-los eines per assolir l'autonomia personal i promoure la seva integració en la dinàmica local. La principal novetat de l'edició 2015 del PRT ha estat la substitució del curs de llengua i entorn pel mòdul C previst al Decret d'acollida, tots dos impartits pel CPNL.

La formació del PRT s'estructura en diferents mòduls. D'una banda, els que organitzen entitats, que se centren en el món laboral i que inclouen els coneixements específics de l'àmbit laboral on s'ha d'integrar l'alumnat i les pràctiques a empreses del sector.  De l'altra, els 2 mòduls (65 hores de formació) que organitza el CPNL. Durant l'any 2015 el CPNL ha impartit 29 cursos en el marc del PRT: 17 cursos de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, 11 de cursos de nivell B1 i un curs de nivell E2 , amb un total de 265 persones inscrites provinents de 17 entitats.

Les 17 entitats que han col·laborat en el programa són: Associació per a la Promoció i la Integració Professional, APIP (Barcelona), Fundació per a la reinserció de les dones, ARED (Barcelona), Fundació Trinijove (Barcelona), Impulsem (Barcelona), Mescladís (Barcelona), SURT (Barcelona), Consorci Acció Social de la Garrotxa (Garrotxa), Càritas (Girona), Creu Roja Girona (Girona), Mujeres Pa'lante (L'Hospitalet de Llobregat), CIJCA (Salesians Sant Jordi Lleida), IMO (Institut Municipal d'Ocupació de Lleida), Reintegra (Lleida), Salesians Sant Jordi Mataró, Casal dels Infants (Salt), Creu Roja Terrassa, i Aula Gastronòmica Empordà (Vall-Llobrega).


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes