25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 3 de març de 2016

Tres universitats reten homenatge al professor i escriptor Manuel Pérez Bonfill

Les universitats Rovira i Virgili (URV), Oberta de Catalunya (UOC) i Nacional d'Educació a Distància (UNED) van celebrar un acte de reconeixement acadèmic a Manuel Pérez Bonfill, escriptor i catedràtic d'institut, amb motiu, del seu 90è aniversari. L'acte va tindre lloc al Campus Terres de l'Ebre de la URV, el dia 3 de març, amb la presència de representants de les tres universitats amb seu a Tortosa. 

Tres universitats reten homenatge al professor i escriptor Manuel Pérez Bonfill

Hi van intervindre Azael Fabregat, director del Campus Terres de l'Ebre de la URV; Ferran Bel, alcalde de l'Ajuntament de Tortosa; Josep M. Franquet, director del Centre Associat de la UNED a Tortosa, i Teresa Nielles, delegada territorial de la UOC a les Terres de l'Ebre. Els tres representants acadèmics van signar el «Manifest de reconeixement universitari a Manuel Pérez Bonfill», un document consensuat per les tres universitats i que va ser presentat per Núria Gil, directora de l'Antena Cultural Tortosa de la URV.

A la segona part de l'acte, Lluís Martín Santos, exalumne i admirador del professor Pérez Bonfill, va fer la glossa de l'homenatjat mitjançant una documentada conferència en la qual va analitzar la trajectòria literària de Pérez Bonfill i la seua actitud docent, cultural, periodística i cívica al llarg de la seua dilatada vida.

Seguidament, Pili Ibàñez va llegir dos proses incloses a l'obra de Pérez Bonfill Abusos del ritual i el  Dr. Josep M. Franquet va recitar un poema de l'autor recollit al volum L'orgull de ser pocs.

Manuel Pérez Bonfill va fer ús de la paraula per agrair l'homenatge i les mostres d'afecte que està rebent en el decurs dels diversos actes que des del novembre de 2015 està tirant endavant la Comissió Organitzadora de l'Any Pérez Bonfill.

Coincidint amb l'homenatge, la URV va presentar una reimpressió del poemari Giny d'aigua, de Manuel Pérez Bonfill, amb il·lustracions de Ferran Vilàs. La reimpressió anava acompanyada d'un punt de llibre commemoratiu de l'acte de reconeixement universitari a l'autor.

L'acte va finalitzar amb les interpretacions musicals d'Iman Essousi, al piano, i de Pau Cardona, a la guitarra, tots dos alumnes actuals de l'institut Joaquín Bau.

Aquesta activitat formava part de l'Any Manuel Pérez Bonfill, que impulsen diferents entitats de la ciutat de Tortosa i del territori ebrenc, entre les quals el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes