25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 1 de març de 2016

El Dr. Miquel Àngel Pradilla obre el cicle de conferències "Llengua, societat i poder" a Tortosa

El 25 de febrer de 2016, el Dr. Miquel Àngel Pradilla i Cardona, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), va obrir a Tortosa el cicle "Llengua, societat i poder", amb una conferència titulada "Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia". L'acte va congregar una trentena de persones a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la URV.

El Dr. Miquel Àngel Pradilla obre el cicle de conferències

Miquel Àngel Pradilla i Jordi Martí.

La conferència del Dr. Pradilla va tractar un concepte relativament nou, creat pel propi professor de la URV per posar nom al seu últim llibre: La catalanofonia, i que entén que més enllà del catalanisme polític o cultural ha de ser la pròpia comunitat lingüística un dels principals elements que ajudin a la salvaguarda de la llengua.

Òmnium Ebre, Som Escola a les Terres de l'Ebre, l'Antena Cultural Tortosa de la URV, l'Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) són les entitats organitzadores d'aquest cicle, que es desenvolupa a la capital del Baix Ebre al llarg de quatre sessions entre els mesos de febrer i maig de 2016.

El cicle, coordinat per Jordi Martí (Som Escola), parteix de la base que la sociolingüística és una potent eina metodològica per al coneixement de les relacions subjacents a l'entramat social i pretén donar a conèixer el que s'amaga darrere les aparences. Hi intervindran experts en demolingüística i estudiosos dels processos de creació d'ideologia i d'actituds, procedents de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de la Universitat de València (UV), de la Universitat de les Illes Balears (UiB) i de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Les sessions tenen lloc en dijous, a les 18.00 h, a la Sala de Graus del Campus Terres de l'Ebre de la URV, amb el programa següent:

25 de febrer. Miquel Àngel Pradilla i Cardona (URV): "Llums i ombres de la normalitat lingüística a la catalanofonia".

10 de març. Rosa Calafat i Vila (UIB): "Paraula, símbol i societat".

21 d'abril. J. C. Moreno Cabrera (UAM): "Imperialismo lingüístico: el imperio de la lengua común".

19 de maig. Ferran Suay i Lerma (UV): "La subordinació lingüística: una visió sociològica".


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes