25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 28 d'abril de 2006

La Secretaria per a la Immigració i el CPNL dupliquen la inversió per als cursos de llengua per a nous catalans

La Secretaria per a la Immigració i el Consorci per a la Normalització Lingüística dediquen 500 mil euros per aprendre el català inicial a través de les associacions d’origen immigrat. Aquesta és una nova línia de cursos que des que es estrenar –any 2005- ja han rebut prop de 3.000 alumnes.

Els cursos d’aprenentatge de català impulsats pel Consorci per a la Normalització Lingúística i la Secretaria per a la Immigració han arribat, des d’octubre del 2005 a març de 2006, a uns 3.000 nous catalans d’origen immigrat. L’èxit de participació i l’augment de la demanda de cursos fan que per aquest any s’inverteixin 500.000 euros a potenciar l’ensenyament de la llengua, una quantitat que duplica la que s’hi va dedicar l’any passat.

Aquests cursos són de nivell inicial i s’organitzen, per primera vegada, a través de les associacions d’origen immigrat, en espais de les pròpies entitats o bé cedits pels ajuntaments. D’aquesta manera es facilita una programació de cursos amb horaris més flexibles i adaptats a les necessitats d’aquests col·lectius.

Gràcies a aquesta nova fórmula, l’any 2005 uns 2.000 alumnes han pogut participar en 109 cursos de català inicial, a través d’associacions o grups de persones immigrades de 79 municipis de Catalunya. Des del gener del 2006, les associacions han sol·licitat 73 cursos per a 1.219 alumnes.

La nova oferta formativa pel 2006 permetrà aproximar-se i conèixer la llengua a molts nous catalans, fet que contribuirà a millorar la seva autonomia personal i l’accés als diferents espais de la vida pública en igualtat d’oportunitats.


Característiques dels cursos

Els cursos de català inicial poden ser de durada de 20 hores per als inicials, o de 45 hores, per als bàsica, intensius o no, amb dates i horaris a escollir per les associacions, i de cost gratuït. Les classes s’ofereixen, sempre que és possible, en les pròpies seus de les entitats, amb un màxim de 20 persones per curs.

Les associacions interessades en organitzar algun curs d’aquestes característiques s’han de posar en contacte amb les persones responsables dels serveis territorials del Consorci per a la Normalització Lingüística que corresponguin, o bé amb els Serveis centrals del Consorci.

Generalitat de Catalunya

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes