25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 9 de febrer de 2016

La Fundació Pere Mata i el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura signen un acord per fomentar el coneixement i l'ús del català

L'objectiu és que els usuaris del Servei Prelaboral obtinguin la titulació oficial en diferents nivells de llengua com un pas més per millorar la seva ocupabilitat i facilitar la seva inserció laboral.

La Fundació Pere Mata i el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura signen un acord per fomentar el coneixement i l'ús del català

M. Dolors Sardà i Glòria Salvador després de signar el conveni

Glòria Salvador, presidenta de la Fundació Pere Mata, i M. Dolors Sardà, presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) i regidora de l'Ajuntament de la ciutat, han signat per primera vegada un conveni de col·laboració que pretén promoure i facilitar la formació dels usuaris del Servei Prelaboral. L'objectiu és que obtinguin la titulació oficial en diferents nivells en llengua catalana, com un pas més per millorar la seva ocupabilitat i facilitar així la seva inserció laboral.

L'adequada qualificació amb titulacions oficials dels usuaris del Servei Prelaboral és un dels objectius de la Fundació Pere Mata, ja que es considera de gran importància per millorar les opcions d'inserció laboral d'aquestes persones. 

Inicialment són 13 usuaris els que han començat algun dels cursos de català que, en els diferents nivells, organitza el Consorci. Es vol, però, que les  25 persones que anualment atén del Servei Prelaboral facin algun del cursos previstos. Per facilitar la participació, la Fundació Pere Mata es farà càrrec de l'import de la matrícula i de l'adquisició dels llibres necessaris, que quedaran en dipòsit de la l'entitat perquè els puguin utilitzar diferents alumnes cada curs.

A més, facilitarà als professionals del CNL l'orientació necessària per tractar adequadament aquests alumnes, i el CNL informarà la Fundació sobre el seguiment dels cursos i el resultat acadèmic que obtenen.

D'altra banda, les dues entitats també es comprometen a fomentar l'ús del català entre les persones usuàries del Servei Prelaboral.

El Servei Prelaboral vol aconseguir que la persona atesa adquireixi, recuperi i mantingui capacitats suficients per aconseguir la inserció laboral en el Centre Especial de Treball de la Fundació o en l'empresa ordinària. Per aconseguir-ho se segueix un programa de rehabilitació individual que inclou, a més de formació, la millora d'habilitats socials i laborals, motivació, hàbits personals i d'autonomia, noves tecnologies, etc.


Fundació Pere Mata
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes