25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 1 de febrer de 2016

Manuel Pérez Bonfill, fill predilecte de la ciutat de Tortosa

L'Ajuntament de Tortosa va celebrar el 29 de gener de 2016 l'acte de nomenament del professor Manuel Pérez Bonfill com a fill predilecte de la ciutat, en el marc dels actes de l'Any Manuel Pérez Bonfill, amb motiu del 90è aniversari del professor i escriptor tortosí.

Manuel Pérez Bonfill, fill predilecte de la ciutat de Tortosa

Manuel Pérez Bonfill va ser catedràtic de llengua i literatura castellanes, pioner de l'ensenyament del català durant els primers anys de la democràcia, director de teatre, cronista cultural, assagista, escriptor, poeta i agitador cultural. Al costat d'altres intel·lectuals com Gerard Vergés, Frederic Mauri, Zoraida Burgos, Ricard Salvat i molts altres, ha contribuït a la dinamització social i cultural del seu entorn. Pérez Bonfill ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. 

L'acte va tindre lloc a l'Espai Sant Domènec i va comptar amb la presència de l'alcalde, Ferran Bel, acompanyat de tota la corporació municipal. La proclamació de Pérez Bonfill com a fill predilecte de la ciutat va ser justificada "per la seva extensa trajectòria professional docent, per l'alta qualitat literària, per la seva intel·lectualitat permanent i la seva fidelitat a la cultura catalana".

Per commemorar el 90è aniversari del professor i escriptor tortosí s'ha creat una comissió organitzadora per part de diverses entitats, entre les quals el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).
 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes