25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 11 de juliol de 2008

Músiques mediterrànies i del món de la mà de l’etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas

L’etnomusicòloga i professora de música mataronina Maria Salicrú-Maltas va parlar-nos de les músiques de la mediterrània i del món, amb l’ajuda de tres músics, dos dels quals participen en el programa Voluntariat per la llengua.
Músiques mediterrànies i del món de la mà de l’etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas

Els participants van intervenir activament en l'activitat

Aspectes com la diferència entre el món europeu i l’àrab pel que fa a nombre de notes, la diferent concepció del terme música arreu del món, les diverses maneres de cantar, entre d’altres temes, van enriquir la cultura musical de la trentena de persones que van participar en l’activitat.
Amb l’ajuda de diferents suports vam escoltar la interpretació de músics kurds, egipcis, inuïts, americans, i vam fer un recorregut històric que ens va portar al naixement del rock i dels ritmes que se n’han derivat com l’ska, el reggae…
L’especialista Maria Salicrú va definir la rumba catalana com l’únic estil musical que es pot dir que és de creació catalana, i també va afirmar que en l’actual context de contacte entre cultures musicals diferents haurien de sortir estils musicals diversos que ens portessin a superar el rock.
Els aprenents dels cursos de català i els participants en el programa Voluntariat per la llengua van intervenir activament en el debat que es va generar després de la xerrada.
Les activitats que hem ofert dins del programa “L’estiu al CNL” es tancaran dijous que ve amb amb un sopar que es farà a la terrassa del CNL del Maresme, davant del mar, i en què els participants portaran els seus plats per compartir-los. A partir de les receptes que ens portin, elaborarem un llibre de receptes.

 


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes