25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 17 de desembre de 2015

Visita didàctica al Museu de Tortosa del programa "Quedem?"

Amb l'assistència d'alumnes, voluntaris i aprenents de VxL

El dijous 17 de desembre, a les 17.00 h, un total de 25 persones entre alumnes i voluntaris i aprenents de Voluntariat per la llengua van participar en una nova activitat del programa "Quedem?", d'Òmnium Cultural, que va consistir en una visita didàctica al Museu de Tortosa i a una exposició sobre l'higienisme que explica l'origen i la significació de l'edifici de l'antic escorxador de Tortosa, seu del Museu, conegut com a l'escorxeria.

Visita didàctica al Museu de Tortosa del programa

Foto de grup dels assistents a la visita

Entre els assistents hi havia alumnes, voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE). Núria Segarra, responsable de projectes didàctics i art de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, va dirigir aquesta visita, durant la qual es va explicar als assistents l'estructura, els elements decoratius i constructius, i la funció de tot el recinte on està ubicat el museu, projectat per l'arquitecte Pau Montguió.

El recinte de l'actual museu era conegut abans de ser-ho pel nom d'escorxeria i consta de diferents edificis, cadascun amb una funció diferent: corral, sala d'oreig, sales d'escorxar per als bous, per als porcs, per a les cabres, etc. L'escorxeria es va construir en terrenys guanyats al riu Ebre

L'activitat va acabar amb la visita a l'exposició sobre l'higienisme i la construcció de l'escorxador municipal, i una estada a l'exposició permanent sobre la història de Tortosa des de la prehistòria fins al segle XX.

El "Quedem?" és un programa impulsat per Òmnium Cultural des del 2006 amb l'objectiu de fomentar la cohesió entre les persones que viuen a Catalunya a través d'activitats culturals que fomenten el coneixement de l'entorn i la interrelació entre els participants. Enguany, a banda d'aquesta activitat, el programa "Quedem?" també ha celebrat una sortida al delta de l'Ebre, amb la col·laboració del CNLTE.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes