25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 8 de juliol de 2008

Una classe de català del Casal dels Infants del Raval a "El matí de Catalunya Ràdio"

Amb motiu del 25 aniversari del Casal dels Infants del Raval, el programa El matí de Catalunya Ràdio, conduït per Antoni Bassas, ha emès el reportatge "Un dia al Casal" en el qual s'ha retransmès part d'una classe de català adreçada a joves de 16 a 24 anys organitzada per la delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona.
Una classe de català del Casal dels Infants del Raval a La responsable de llengües del Casal dels Infants del Raval, Bàrbara Iserte, ha fet referència a la importància d'ensenyar català i castellà als joves que assisteixen al Casal, ja que "existeix un buit per ensenyar aquestes llengües als menors de 18 anys fora de l'àmbit escolar". A la classe de català que ha recollit el reportatge, una quinzena de nois duien a terme un exercici escrit que consistia a escriure un anunci per vendre un pis.

Uns 90 joves s'han inscrit als quatre cursos de català (dos de nivell bàsic 1 i dos de nivell bàsic 2) que s'imparteixen al Casal dels Infants del Raval durant l'estiu, organitzats pel CNL de Barcelona.

La col·laboració entre el Casal dels Infants del Raval i el CNL de Barcelona consisteix a organitzar durant tot l'any cursos de català de nivell bàsic i del programa "Català a taula" -per cambrers i cambreres-, adreçats als joves de 16 a 24 anys que encara no han adquirit una competència lingüística suficient.

El Casal dels Infants del Raval, que aquest any celebra el seu 25 aniversari, treballa per aconseguir millores concretes i duradores en la qualitat de vida dels infants, joves i famílies en situació o risc d'exclusió social, la majoria d'origen immigrant. Entre altres activitats, el Casal fa tallers de llengua, cursos de formació ocupacional i esplais de tarda i d'estiu.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Ciutat Vella
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes