25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 12 de desembre de 2015

El Centre de Normalització Lingüística actualitza articles de la 'Viquipèdia' en el marc de la #ViquiAulaCat

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha actualitzat diversos articles de la 'Viquipèdia', concretament els dedicats a l'escriptor Manuel Pérez Bonfill i al cantador de jotes Josep Garcia Sanz, Lo Canalero, i a les entrades frase feta, jota i rondalla.

El Centre de Normalització Lingüística actualitza articles de la 'Viquipèdia' en el marc de la #ViquiAulaCat

Manuel Pérez Bonfill.

Aquesta acció es va dur a terme l'11 de novembre, en el marc de l'activitat #ViquiAulaCat, amb la qual el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha incorporat enguany a les aules, com a tasca significativa d'aprenentatge, escriure i publicar un text en aquesta enciclopèdia en línia.

L'actualització de l'article dedicat a Manuel Pérez Bonfill va consistir, en primer lloc, en l'ampliació dels apunts biogràfics referits a l'autor amb dades recents (fins al novembre de 2015). També s'hi van afegir algunes obres literàries col·lectives amb la participació de Pérez Bonfill que no figuraven en l'article original. Es va incorporar a l'entrada premis literaris i reconeixements cívics que no hi constaven, així com un apartat de bibliografia referida a l'autor. Finalment, es va fer una ampliació de la llista d'enllaços externs amb informació sobre l'escriptor i es va pujar a la Viquipèdia una foto de Manuel Pérez Bonfill propietat del CNLTE.

En l'article dedicat a Josep Garcia Sanz, Lo Canalero s'hi va afegir una cobla de les Terres de l'Ebre i una referència bibliogràfica. 

En el cas de l'article frase feta es van ampliar els continguts generals que contenia i s'hi van introduir informacions referides a les Terres de l'Ebre, com ara que el Servei Local de Català de Tortosa va editar l'any 1994 el llibre Dites, cobles i rondalles, amb els reculls guanyadors del concurs del mateix nom que es va portar a terme els anys 1990, 1991 i 1992.

A l'entrada jota s'hi van incorporar algunes cobles de les Terres de l'Ebre i l'explicació de l'ús de la forma cota, a banda d'una referència bibliogràfica nova. 

Finalment, a rondalla s'hi van incorporar referències a rondalles ebrenques i una referència bibliogràfica nova.

La #ViquiAulaCat va comptar amb la participació de diversos centres de normalització lingüística del CPNL, amb el suport de l'Amical Wiquimedia.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes