25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 9 de desembre de 2015

Els jocs en català a la butxaca, amb el CPNL

El Consorci estrena l'aplicació per al mòbil "Jocs en català" en el marc de la campanya "I tu, jugues en català?". L'objectiu és fer visibles els jocs i joguines en català i fomentar-ne l'ús

Els jocs en català a la butxaca, amb el CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa, per tercer any consecutiu, la campanya I tu, jugues en català?. L'edició del 2015 presenta com a  novetat: l'aplicació per a dispositius mòbils "Jocs en català", per a les plataformes Android i iOS. L'app permetrà accedir al cercador de jocs i joguines en català del CPNL, que té més de 600 referències.
 

El cercador ofereix la recerca per paraula clau, per categories de jocs i joguines i per edat recomanada. Aquest cercador també està disponible al web de jocs del CPNL (/jocs). L'usuari de l'app també disposa d'informació sobre els més de 400 comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats a través de Google Maps.

Una altra novetat d'aquest 2015 és que el CPNL ha arribat a 7 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i empreses que els comercialitzen. La signatura d'aquests acords ha permès ampliar el nombre d'empreses que s'adhereixen a la campanya i que, a més, han cedit còpies dels jocs que editen en català perquè el CPNL en pugui fer difusió a través de les mostres i tallers que organitza arreu de Catalunya.

A la pàgina Jocs en català (cpnl.cat/jocs/), també es poden consultar totes les activitats relacionades amb la campanya I tu, jugues en català? que organitza el Consorci, i diversos enllaços web per jugar en línia i enllaços d'associacions i entitats relacionades amb el joc en català.


I tu, jugues en català?

La campanya està impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció del CPNL que hi ha arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I tu, jugues en català? té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l'oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l'ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles.

La campanya també s'adreça als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d'entitats, entre d'altres.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, format per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana

Més informació: www.cpnl.cat


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes