25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 3 de juliol de 2008

Un conte romanès, un filipí i un japonès, guanyadors del concurs d'adaptació de contes tradicionals del món

La llegenda del Mures i l'Olt, adaptat per Andrei Mironov, de Romania; La llegenda de la pinya, adaptat per Alma Rosario Medina Hipolito, de Filipines; i L'avi de les flors, adaptat per Kyoko Iwami, de Japó, són els tres contes premiats, entre el 34 que es van presentar al concurs d'adaptació en llengua catalana de contes tradicionals del món, convocat per la delegació de l'Eixample del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona entre els alumnes de català dels nivells bàsic i elemental.
Un conte romanès, un filipí i un japonès, guanyadors del concurs d'adaptació de contes tradicionals del món

D'esquerra a dreta: Kyoko Iwami, Adrei Mironov i Alma Rosario Medina, autors de les adaptacions premiades.

En l'acte de lliurament de premis que es va celebrar el passat 30 de juny en el marc de la Festa dels contes del món, el director del CNL de Barcelona, Toni Mataix, va dir que "els cursos de català no són només cursos de llengua, sinó que són cursos socials que volen apropar la realitat de Catalunya a les persones nouvingudes, sense allunyar-les dels seus origens". En aquest sentit, el fet de proposar als alumnes aquesta activitat que consistia a adaptar contes tradicionals dels seus països en llengua catalana, és una iniciativa que busca promoure l'intercanvi cultural.

L'acte també va comptar amb la presència de la regidora del districte de l'Eixample, Assumpta Escarp, del president de la Federació de Comerciants de Barcelona, senyor Vicenç Gasca, que va destacar la importància de dur a terme activitats com aquesta que contribueixen a la cohesió social, i de l'actriu Silvia Oliver que va llegir els contes premiats. El grup d'animació infantil "Pep López i sopars de duro" va ser l'encarregat d'amenitzar la festa.

Tots els participants en el concurs van ser obsequiats amb un exemplar del llibre Adaptacions de contes del món, que recull els 34 contes que es  van presentar.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de l'Eixample
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes