25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 de novembre de 2015

El Voluntariat per la llengua arriba a les 100.000 parelles lingüístiques

El 26 de novembre de 2015 va tindre lloc al Teatre Nacional de Catalunya la commemoració de l'assoliment de la parella lingüística número 100.000 del programa Voluntariat per la llengua (VxL) amb una representació especial del musical Molt soroll per no res, de W. Shakespeare, dirigit per Àngel Llàcer.

El Voluntariat per la llengua arriba a les 100.000 parelles lingüístiques

L'acte, presidit per Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va aplegar 500 persones vinculades al programa, 21 de les quals provinents de les Terres de l'Ebre (participants i col·laboradors del VxL), que es van desplaçar a Barcelona amb un autobús de l'organització.

El programa, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) arreu de Catalunya, es va engegar l'any 2003 i des d'aleshores ha assolit 100.000 parelles lingüístiques, que han realitzat un milió d'hores de conversa en català. A les Terres de l'Ebre es formen anualment entre 230 i 260 parelles lingüístiques. 

Coincidint amb la celebració, al vestíbul del TNC es va poder veure l'exposició "10 anys de VxL", que recull imatges i informació sobre aquest programa de parelles lingüístiques: fotografies d'activitats, informació sobre l'extensió a altres territoris i països, materials, etc. Es va lliurar als assistents un exemplar de l'últim llibret de la col·lecció "Parlem Tu i Jo" que porta per títol Mirant al cel. "Parlem tu i jo" és una col·lecció de llibrets destinats a facilitar temes de conversa entre els participants al VxL. 

Mitjançant el programa Voluntariat per la llengua, 200.000 persones han convertit el coneixement de la llengua en conversa, amb l'objectiu d'estendre socialment el català. En els darrers 25 anys, 1,5 milions de persones han seguit cursos per aprendre català al Consorci per a la Normalització Lingüística.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes