25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 19 de juny de 2008

Els cursos de català de Cunit han tingut aquest curs més de cent alumnes

A la població penedesenca s'hi han fet cursos inicials i bàsics, i tertúlies en català

El curs 2007-2008 s'han organitzat nou cursos de català a Cunit, que s'han complementat amb actuacions relacionades amb l'aprenentatge de la llengua i amb el coneixement de l'entorn. Aquestes propostes de formació en català han tingut 109 inscrits, i són el fruit de la col·laboració i la coordinació entre el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès i l'Ajuntament de Cunit.
Els cursos de català de Cunit han tingut aquest curs més de cent alumnes

La cloenda dels cursos i tertúlies va tenir lloc el dimarts 17 de juny

Aquests cursos s'han distribuït en períodes trimestrals i s'han centrat en l'acolliment lingüístic de la població nouvinguda, mitjançant cursos inicials i bàsics, i també s'han dut a terme tertúlies per a persones que no parlen el català habitualment tot i que fa anys que viuen a Catalunya, amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats en la formació en llengua catalana.
 

   Dimarts de cloenda

L'acte de cloenda, al qual van assistir una trentena de persones, va tenir lloc el dimarts 17 de juny a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cunit. La regidora de Polítiques per a la Igualtat, Sílvia Martínez, va destacar el paper dels cursos de català com a element de cohesió social al municipi i la voluntat de l'Ajuntament de continuar-hi treballant.

En el decurs de l'acte, diversos alumnes —en representació de la seva classe— van expressar la satisfacció de poder aprendre català al mateix poble on viuen, i també van parlar del seu procés d'adaptació al municipi. Tot seguit es va fer el lliurament de certificats a l'alumnat, i l'acte va finalitzar amb un piscolabis.

Està previst iniciar nous cursos de català passat l'estiu. Les persones que hi estiguin interessades poden demanar més informació a l'Àrea de Benestar Social i Igualtat de l'Ajuntament de Cunit (977 675 131) o al Servei de Català del Baix Penedès (977 157 175, baixpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat).SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes