25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 24 de novembre de 2015

L’exposició “A dues veus. Retrats de converses en català” a Sant Quintí de Mediona

L’exposició “A dues veus. Retrats de converses en català” a Sant Quintí de Mediona

L'exposició, que consta de vint-i-un plafons amb fotografies de parelles lingüístiques, s'adreça a tothom qui vulgui conèixer el Voluntariat per la llengua (Vxl) a partir del testimoni dels seus protagonistes.

L'exposició fotogràfica "A dues veus. Retrats de converses en català" creada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, s'ha pogut visitar a Sant Quintí de Mediona, al Bar Restaurant El Jardí, des del 2 a l'11 de novembre.

Diversos llocs emblemàtics de Vilafranca del Penedès serveixen d'escenari a les parelles lingüístiques fotografiades. En general, va destinada a qualsevol persona que vulgui descobrir com un projecte de foment de l'ús de la llengua catalana pot esdevenir una eina de cohesió social.

El mateix dia 2 de novembre, a la tarda, es va inaugurar la mostra fotogràfica amb la presència i intervencions de l'alcalde, Pol Pagès; la regidora d'Acció Ciutadana, Carmen Medina; la dinamitzadora del programa del Vxl a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, i Ricard Serra i Moisés Ventura, com a representats de les parelles lingüístiques fotografiades.

Posteriorment, el dia 10 de novembre, es va fer l'acte informatiu del Vxl i la presentació de les parelles lingüístiques de la població. Durant la sessió es van donar les orientacions necessàries junt amb el material de suport per al bon funcionament  de les trobades. En aquesta nova edició, a Sant Quintí participen en el programa nou aprenents i quatre voluntaris.

Com a complement de l'exposició, s'ha editat un opuscle que recull els quinze textos que han escrit deu persones que han participat com a voluntàries en el programa, després de xerrar una estona amb alguna de les dinou parelles, que protagonitzen les fotografies de l'exposició. Servint-se de la seva experiència i de les vivències concretes que cada parella els ha explicat, els autors dels escrits ens presenten de maneres molt diferents les virtuts del Vxl i per què val la pena participar-hi. L'opuscle es pot consultar en aquest enllaç.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes