25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de juny de 2008

El Pla de Santa Maria tanca els dos primers cursos del Pla especial d'acolliment lingüístic de l'Alt Camp

El Pla d'acolliment l'han posat en marxa el Servei Comarcal de Català i el Consell Comarcal

Els dos primers cursos de nivell inicial de català que es van posar en marxa l'abril passat al Pla de Santa Maria, dins el primer Pla especial d'acolliments lingüístic de l'Alt Camp, van tancar-se el dia 10 de juny, amb un acte de cloenda que va tenir lloc a les 7 de la tarda.
El Pla de Santa Maria tanca els dos primers cursos del Pla especial d'acolliment lingüístic de l'Alt Camp

Els alumnes vénen d'Ucraïna, Gàmbia, Cuba, Marroc o Andalusia

Els cursos tenien una durada de 20 hores lectives cadascun i s’adreçaven a persones que no entenien i/o no parlaven català. Els cursos, finançats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Consell Comarcal de l’Alt Camp, comptaven amb alumnes procedents d’indrets tan diversos com Ucraïna, Gàmbia, Cuba, el Marroc o Andalusia i s’impartien els dilluns i dimecres, de les cinc a dos quarts de set i de dos quarts de vuit a nou del vespre, a les dependències de l’Ajuntament del Pla.

   Pla especial d'acolliment lingüístic

La professora del curs, Sara Clua, és tècnica de normalització lingüística i és la responsable del Pla especial d’acolliment lingüístic que ha posat en marxa el Servei de Català de l’Alt Camp, amb la col·laboració de l’àrea de benestar social del Consell Comarcal. L’esmentat Pla pretén afavorir el coneixement i l’ús de la llengua catalana en el col·lectiu de persones que, procedents d’indrets i cultures diferents a la nostra, s’instal·len als municipis de l’Alt Camp.

Fer que aquestes persones adoptin el català com a segona llengua i que l’utilitzin a la feina, a l’escola, al mercat, al metge o en les noves relacions interpersonals que estableixin al país que els acull és molt important. I si indubtablement és important per a les persones que arriben, en la mesura que afavoreix la seva integració i millora les seves possibilitats d’accés al món laboral, també ho és per al país d’acollida, Catalunya, ja que sense la incorporació de les persones immigrades al català resultarà impossible garantir la cohesió social i l’ús de la llengua catalana al nostre país.


SCC de l'Alt Camp

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes