25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 de juny de 2008

Alumnes, voluntaris i aprenents descobreixen el Mataró de tradició marinera en la primera activitat del cicle “L’estiu al CNL”

Una trentena de persones, entre alumnes del CNL i participants en el programa Voluntariat per la llengua, van participar en la primera de les activitats de “L’estiu al CNL”, quatre propostes lúdiques i d’aprenentatge que es duen a terme els dijous a partir de les 19.30 h.
Alumnes, voluntaris i aprenents descobreixen el Mataró de tradició marinera en la primera activitat del cicle “L’estiu al CNL”

La visita guiada va ser amena i rica en continguts

El punt de trobada va ser l’ermita de Sant Simó per iniciar el recorregut, de dues hores de durada, de la visita turística “La ruta del mar”. Amb el doble vessant d’ermita de tradició marinera i pagesa, Sant Simó va ser el marc adient per descobrir els indrets de Mataró que han vinculat històricament la ciutat i la vida dels seus habitants amb el mar.
Després alumnes , voluntaris i aprenents van fer un recorregut pel passeig marítim, fins arribar al Port de Mataró, en què van descobrir les cases del segle XIX del barri de l’Havana, l’important alguer de Mataró, la incidència del ferrocarril en el canvi de la vida comercial de la ciutat, i el Port esportiu de Mataró, amb més de 1.000 amarratges i amb el segell de qualitat ambiental de la Unió Europea.
El dijous de la semana que ve, 3 de juliol, continuarà el cicle amb l’activitat “Compartim paraules”, en què cada participant explicarà quina és la paraula que li agrada més de la seva llengua, i quina d’una altra llengua que hagi pogut aprendre.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes