25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 17 de novembre de 2015

Comença la commemoració del 20è aniversari de la mort de l'escriptor Artur Bladé

El 16 de novembre va tindre lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona el primer dels actes commemoratius del 20è aniversari de la mort de l'escriptor Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907-1995). 

Comença la commemoració del 20è aniversari de la mort de l'escriptor Artur Bladé

Exposició sobre Bladé i Desumvila a la Biblioteca Pública de Tarragona

Es va tractar de la inauguració de l'exposició "Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l'Ebre català i cronista de l'exili", realitzada per l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor, i de la projecció d'un documental sobre l'escriptor.  L'acte va comptar amb la presència d'Artur Bladé Font, fill de l'escriptor, i dels directors dels Serveis Territorials de Cultura a Terres de l'Ebre i Tarragona, Ferran Bladé i Jordi Agràs, respectivament. 

Artur Bladé i Desumvila, en tornar de l'exili mexicà, va fixar la seua residència a cavall de les poblacions de Tarragona i Benissanet, per la qual cosa la ciutat de Tarragona s'ha abocat a commemorar l'efemèride del vintè aniversari de la seua mort. El dia 2 de desembre, amb motiu d'una conferència sobre Bladé a càrrec de l'escriptor Genís Cinca, es donarà a conèixer tota la programació d'activitats que se celebraran a Tarragona per a l'ocasió.

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT) són dos de les organitzacions que s'han sumat al conglomerat de 40 entitats que participen en la commemoració. El CNLTE ha organitzat l'activitat Vint paraules d'Artur Bladé Desumvila, per divulgar l'obra de l'autor de Benissanet a través del lèxic que utilitzava en els seus llibres. També ha contribuït a l'efemèride amb el disseny i la cessió del logo que identifica les activitats que s'organitzen.

La coordinació del programa d'actes va a càrrec del Departament de Cultura i Òmnium Cultural del Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, de l'Institut Ramon Muntaner i dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre. Es compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Fundació Mútua Catalana. 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes