25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de novembre de 2015

El CNL de les Terres de l'Ebre participa en la commemoració dels 20 anys de la mort de Bladé i Desumvila

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) és una de les organitzacions que participa en els actes de la commemoració dels 20 anys de la mort d'Artur Bladé i Desumvila (Benissanet, 1907-1995), que s'iniciaran el 16 de novembre a Tarragona.

El CNL de les Terres de l'Ebre participa en la commemoració dels 20 anys de la mort de Bladé i Desumvila

Amb motiu d'aquest aniversari, s'ha organitzat, conjuntament des de Tarragona i les Terres de l'Ebre, un seguit d'actes per difondre i posar en valor la trajectòria personal i literària de l'escriptor riberenc amb l'objectiu de reivindicar-lo com a intel·lectual català de primer ordre. La coordinació del programa d'actes, que compta amb la participació d'una quarantena d'entitats i institucions d'ambdós àmbits territorials, va a càrrec del Departament de Cultura i Òmnium Cultural Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, de l'Institut Ramon Muntaner i dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre. També es compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Fundació Mútua Catalana.

Dilluns vinent, 16 de novembre, a les 19.30 h, a la Biblioteca Pública de Tarragona, s'iniciarà el primer dels actes commemoratius previstos. Es tracta de l'exposició  "Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l'Ebre català i cronista de l'exili", realitzada per l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor, que es podrà visitar a la Biblioteca Pública de Tarragona. També es projectarà un documental sobre l'escriptor. 

El CNLTE participa en la commemoració amb l'activitat Vint paraules d'Artur Bladé Desumvila, que divulga l'obra de l'autor de Benissanet a través del lèxic que utilitzava en els seus llibres. També ha contribuït a l'efemèride amb el disseny i la cessió del logo que identifica les activitats que s'organitzen.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes