25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 10 de novembre de 2015

En marxa la vuitena edició del VxL al CP Lledoners

Dilluns, 9 de novembre, un equip de voluntaris lingüístics van ser al Centre Penitenciari Lledoners per tal de donar el tret de sortida a la vuitena edició del programa de parelles lingüístiques que es duu a terme al recinte.

En marxa la vuitena edició del VxL al CP Lledoners

Després d'una sessió formativa que pretenia donar a conèixer les instal·lacions i el funcionament del centre, es van presentar les quinze parelles lingüístiques d'aquesta nova edició que estan formades per interns del Centre Penitenciari i voluntaris externs. La tasca dels participants és dur a terme sessions de conversa en català per tal d'adquirir fluïdesa i consolidar el coneixement de l'idioma.

Tal com han manifestat participants d'edicions anteriors "el fet de poder practicar el català amb una persona de fora no només ens ajuda a guanyar fluïdesa en un idioma que té poca presència a la presó sinó que també ens permet comunicar-nos amb persones de l'exterior i tenir un altre punt de vista del que passa fora".

Aquesta darrera edició, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'escola d'adults Carme Karr i el CNL Montserrat, s'ha reforçat amb nous voluntaris que es traslladaran un dia a la setmana al centre per orientar i assessorar els aprenents a l'hora d'utilitzar el català oral i s'ha calendaritzat en consonància amb el període escolar per atendre les necessitats pedagògiques que s'havien detectat en edicions anteriors.   


VxL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes