25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 6 de novembre de 2015

Homenatge poètic a l'escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfill

El cafè del Forn de la Canonja de Tortosa va acollir el dijous 5 de novembre un homenatge poètic a Manuel Pérez Bonfill, en el marc dels actes commemoratius del 90è aniversari del professor i escritor tortosí.

Homenatge poètic a l'escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfill

L'acte va tindre lloc al Forn de la Canonja, a Tortosa.

L'homenatge va consistir en la lectura de poemes i textos narratius de Pérez Bonfill, i de glosses i parlaments per part d'amics de l'homenatjat i de membres de la Comissió de l'Any Manuel Pérez Bonfill, creada fa uns mesos per commemorar els 90 anys del professor de l'Institut de Tortosa (actualment Institut Joaquín Bau).

L'acte va ser conduït per Emigdi Subirats, d'Òmnium Cultural, i va comptar amb les lectures d'obres de l'autor a càrrec de Lluís Martín Santos, Rafael Haro, Jesús M Tibau, Manel Ollé, Cisco Lahosa i el mateix Emigdi Subirats, acompanyat al violí pel jove alumne de l'institut esmentat, Òscar Ologaray. Les lectures van finalitzar amb la recitació del poema de Manuel Pérez Bonfill Consciència emmordassada. Ricardo Gascon Villarroya, Joan Serra, Núria Gil, Jordi Duran Suàrez, Octavi Iglesias, Dolors Queralt, Josep Francesc Moragrega Font, Ferran Vilas i Montserrat Aleixandri també van fer ús de la paraula per homenatjar la figura de Manuel Pérez Bonfill.


L'acte va congregar una cinquantena de persones a l'històric local del nucli antic de Tortosa, entre els quals professors i alumnes de l'institut on Pérez Bonfill va exercir, amics de l'autor, representants de les entitats organitzadores i alumnat i professorat del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

Manuel Pérez Bonfill (1926) va ser professor de llengua i literatura a l'institut tortosí durant més de 40 anys, fou membre de la revistaGEMINIS i del grup artístic Macla 65. Creu de Sant Jordi 2010. Literàriament ha publicat 6 llibres i ha participat en 8 obres col·lectives. Combina la prosa i la poesia.

L'Any Manuel Pérez Bonfill l'impulsen la seu d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, l'associació Soldevila de Campredó, l'Institut Joaquín Bau, l'AMPA de l'Institut, l'Ajuntament de Tortosa, el CNLTE, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, la Universitat Rovira i Virgili (Campus de les Terres de l'Ebre) i amics de l'homenatjat: Manel Ollé, Cinta Sabaté, Pili Ibáñez, Montse Castellà i Lluís Martín Santos, entre d'altres, els quals s'han integrat a la Comissió Organitzadora.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes