25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de novembre de 2015

Alumnes de Tarragona visiten l'exposició dels almogàvers al Museu d'Història

La sortida s'inclou dins dels actes de l'Any Muntaner

Un grup compost per una quinzena de persones, entre alumnes i professors del Servei de Català de Tarragona, van visitar, dissabte passat, l'exposició "El temps dels almogàvers" al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona.

Alumnes de Tarragona visiten l'exposició dels almogàvers al Museu d'Història

El grup d'alumnes i professors, al Museu d'Història de Catalunya.

L'exposició explica la Crònica de Ramon Muntaner a partir del seu episodi més conegut, l'expedició de la Companyia Catalana a Orient, entre la qual destacava la figura dels almogàvers, comandats per Roger de Flor.

D'altra banda, també hi va haver la representació d'un grup de recreació històrica, els membres del qual anaven vestits com els almogàvers o altres personatges de l'època. Així, després de fer una introducció històrica a l'època, la figura de Ramon Muntaner i els almogàvers, el grup va passar a explicar els diferents elements que componien la vestimenta i les armes d'un guerrer franc de l'època i d'un almogàver, així com la manera de lluitar i altres aspectes de la seva quotidianitat.

Finalment, a l'entrada del museu, els actors del grup van escenificar una animada escena de lluita entre almogàvers i cavallers francs.

A continuació, el grup d'alumnes i professors va aprofitar per visitar algunes de les sales d'exposició permanent del Museu d'Història de Catalunya.

Aquesta activitat s'emmarca dins de l'Any Muntaner, i estava adreçada als alumnes dels nivells de Suficiència i C2. Prèviament, a classe, els alumnes havien treballat el període històric de màxima expansió de la Corona d'Aragó i la figura de Ramon Muntaner i havien llegit un capítol de la seva Crònica en l'adaptació al català modern feta per Jordi Llavina (L'expedició dels catalans a Orient, Tast de Clàssics, 2015).


SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes