25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 29 d'octubre de 2015

El CNL de Barcelona porta el còmic japonès en català al Saló del Manga

El CNL ha escollit el XXI Saló del Manga per donar a conèixer el nou Cercador de còmics en català, un catàleg en línia inèdit que permet consultar l'oferta de còmic i de manga en català disponible actualment al mercat.

El 29 d'octubre va obrir les portes la XXI edició del Saló del Manga de Barcelona, la més gran de la seva història amb una superfície de 60.000 metres quadrats, 10.000 més que l'any passat, i protagonitzada per Super Mario Bros que celebra el seu 30 aniversari. El CNL de Barcelona també hi ha anat a fer difusió del còmic i del manga en català que actualment hi ha al mercat, gairebé 800 títols diferents.

El CNL de Barcelona porta el còmic japonès en català al Saló del Manga

Diversos estands van fer promoció del còmic i del manga en català amb el material publicitari editat pel CNL de Barcelona.

En aquest moment, hi ha 13 col·leccions de manga en català disponibles al mercat, que són les següents: Bleach, Bola de Drac (4 col·leccions), Cinturó negre, Detectiu Conan, Fushigi Yûgi, Inu Yasha, Kimagure Orange Road, Love Hina, Musculman i Naruto. El CNL ha editat un fulletó especial en el qual s'informa d'aquestes col·leccions.

El CNL de Barcelona ha escollit el XXI Saló del Manga per donar a conèixer el nou Cercador de còmics en català que acaba d'estrenar, un catàleg en línia que permet consultar l'oferta de còmic i de manga (manga vol dir còmic en japonès) en català i que inclou 738 referències de còmics editats en català des dels més famosos com Tintín, Bola de drac, les aventures d'Astèrix, Naruto i Els Barrufets, entre molts d'altres, fins a altres més desconeguts per al públic majoritari com Blankets, Abulio, Fushigi Yûgi 1, etc.

D'altra banda, el Centre també ha presentat el catàleg de l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català", que ha distribuït a diversos estands del certamen com Planeta Cómic, Norma Editorial o FNAC. Aquesta exposició és alhora una síntesi divulgativa de la història del còmic en general, de la història del còmic en català i també del produït a Catalunya i a les terres de parla catalana. El catàleg recull el contingut de l'exposició i l'amplia significativament.

Japó i Gaudí
Una novetat destacada del XXI Saló del manga és la relació entre Japó i Gaudí. El programa d'exposicions inclou 'Manga en construcció', una exhibició sobre la presència de l'arquitectura japonesa en el manga i, especialmente, de la relació de Gaudí amb Japó, que tindrá un apartat específic sobre el modernisme i els edificis d'arquitectes japonesos de Barcelona.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes