25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 26 d'octubre de 2015

La pel·lícula 'L'estiu i la tardor al regne d'Escampeta' es podrà seguir mitjançant l'aplicació Artaccés del Departament de Cultura

  • ArtAccés ofereix els subtítols o l'audiodescripció de la pel·lícula projectada a través del telèfon mòbil o la tauleta.
  • El dia 28 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial de l'Animació, tindrà lloc la preestrena del film als Cinemes Girona de Barcelona, en una sessió especial per a escoles.
  • La pel·lícula es podrà seguir mitjançant aquesta aplicació a 7 cinemes de Catalunya.
La pel·lícula 'L'estiu i la tardor al regne d'Escampeta' es podrà seguir mitjançant l'aplicació Artaccés del Departament de Cultura

L'aplicació Artaccés per a mòbils i tauletes, creada pel Departament de Cultura,  que permet seguir pel·lícules a persones amb discapacitat auditiva o visual, podrà ser utilitzada el proper 28 d'octubre, a les 10 hores, en una projecció especial que Pack Màgic, la distribuïdora de Drac Màgic, realitzarà als Cinemes Girona de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de l'Animació.

El film que es podrà seguir amb audiodescripció per a persones amb discapacitats auditives i visuals serà L'estiu i la tardor al regne d'Escampeta. La pel·lícula ha estat subtitulada al català per fomentar la lectura dels més grans o amb dificultats auditives i s'estrenarà oficialment el 30 d'octubre. El Departament de Cultura i la distribuïdora han convidat a escoles amb alumnat amb discapacitats auditives i visuals per tal que puguin gaudir d'aquesta projecció especial. Aquesta serà la segona pel·lícula d'aquesta distribuïdora que es podrà seguir mitjançant aquesta aplicació.

L'aplicació pública i gratuïta ArtAccés permet que qualsevol dispositiu mòbil (telèfon mòbil o tauleta) sincronitzi automàticament amb els subtítols o l'audiodescripció de la pel·lícula projectada. L'usuari pot utilitzar el seu propi dispositiu i, en el cas dels discapacitats visuals, ArtAccés és compatible amb els requeriments d'accessibilitat necessaris per a aquest col·lectiu. L'app està disponible per a Android i IOS. ArtAccés és una iniciativa del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals i del Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació.

La Cooperativa Drac Màgic es va fundar el 1970 i es dedica fonamentalment a l'estudi i la divulgació del cinema i dels audiovisuals  i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals. Des del 2014 compta amb una distribuïdora de cinema infantil, Pack Màgic, enfocada en la difusió de pel·lícules i altres recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l'educació emocional i la transmissió en valors socials i culturals.

Els cinemes que oferiran la pel·lícula d'estrena i en programació regular són:

 (*) Cinemes on també es podrà seguir la pel·lícula a través d'Artaccés.

Més informació a: 
www.packmagic.cat/home/ficha/21/
packmagic.cat


Departament de Cultura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes