25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 22 d'octubre de 2015

Tortosa dedica l'any 2016 a la figura de l'escriptor Manuel Pérez Bonfill

El dia 21 d'octubre va tindre lloc la presentació de l'Any Manuel Pérez Bonfill 2016, durant el qual es retrà homenatge a la figura del professor, intel·lectual i escriptor tortosí en el seu norantè aniversari. El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) forma part de la Comissió Organitzadora que s'ha creat per impulsar la commemoració.

Tortosa dedica l'any 2016 a la figura de l'escriptor Manuel Pérez Bonfill

L'acte de presentació va tindre lloc a l'institut de Tortosa on va treballar durant 40 anys

L'Any Manuel Pérez Bonfill l'impulsen la seu d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, l'associació Soldevila de Campredó, l'Institut Joaquín Bau, l'AMPA de l'Institut, l'Ajuntament de Tortosa, el CNLTE, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, la Universitat Rovira i Virgili (Campus de les Terres de l'Ebre) i amics de l'homenatjat: Manel Ollé, Cinta Sabaté, Pili Ibáñez, Montse Castellà i Lluís Martín Santos, entre d'altres, els quals s'han integrat a la Comissió Organitzadora.

En opinió d'Emigdi Subirats, un dels principals promotors de l'homenatge, Pérez Bonfill "és un dels grans de les nostres lletres i mereix el màxim reconeixement". Per la seua banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Dolors Queralt, va anunciar que el consistori de la ciutat té previst d'aprovar en sessió plenària "un reconeixement oficial en nom de la ciutat" al professor Pérez Bonfill.

Manuel Pérez Bonfill (Tortosa, 1926) és un dels grans escriptors tortosins i catalans actuals. Xiquet de la guerra, va estrenar-se literàriament a la històrica revista GEMINIS als anys 1950, al costat de Gerard Vergés i Jesús Massip, tots tres creus de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, va ser un dels col·laboradors de la revista La Zuda, mentre es lligava laboralment a l'Institut de Tortosa (actualment Joaquín Bau). Professor de llengua i literatura castellanes durant més de quaranta anys en aquest institut, va comptar amb desenes de deixebles i admiradors durant el seu període docent. Va realitzar una extraordinària feina teatral i va alimentar moltíssimes vocacions dramàtiques i literàries. És autor de diverses obres literàries, tant de prosa com de poesia. 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes