25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 30 de març de 2006

El CNL i Robafaves presenten l'últim llibre de Marta Pessarrodona

Donasses, és un retrat subjectiu de 22 dones catalanes

El 30 de març va tenir lloc a la llibreria Robafaves de Mataró, la presentació de l'últim llibre de Marta Pessarrodona, Donasses. La presentació va anar a càrrec de Montse Alcaraz, tècnica de l'OC de Català de Premià de Mar.
El CNL i Robafaves presenten l'últim llibre de Marta Pessarrodona

Un moment de la presentació

Montse Alcaraz va presentar l'últim treball de Marta Pessarrodona, Donasses.  Es tracta d'un volum en què l'autora retrata 22 dones (totes ja mortes) del segle XX. El recorregut va des de Dolors Monserdà o Francesca Bonnemaison, fins a figures tan contemporànies com Montserrat Roig, Mercè Vilaret o Maria Aurèlia Capmany.

Pessarrodona posa cullerada en tots els seus retrats i no deixa d'opinar sobre els fets que van marcar la vida de totes aquestes dones. El llibre també posa de manifest l'aportació de les dones a la vida cultural del país i, segons paraules de Marta Pessarrodona mateix, vol trencar amb el tòpic que l'obra duta a terme per dones sempre sorgeix com un bolet i a l'empara d'una figura masculina.

Aquesta presentació s'emmarca en l'espai de col·laboració entre el CNL i Robafaves per presentar obres relacionades amb la llengua i la cultura catalanes.


CNL del Maresme
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes