25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 6 d'octubre de 2015

Mòstra de Cinèma Occitan 2015 a Tortosa

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa acull des del 6 d'octubre fins al 3 de novembre la Mòstra de Cinèma Occitan 2015. Aquest cicle ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d'exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d'institucions i empreses catalanes i occitanes.

Mòstra de Cinèma Occitan 2015 a Tortosa

La Mòstra de Cinèma Occitan, al llarg de les seves diferents edicions, s'ha anat consolidant com un instrument útil de promoció i divulgació de la llengua i la cultura occitana a Catalunya i com un aparador de la creació audiovisual en occità.

· Dia 13 d'octubre: Crosada /Flamenca, adaptació de la Canso de la Crosada, poema èpic que narra els fets esdevinguts a començaments del segle XIII, des de la invasió del Llenguadoc durant la croada albigesa, fins a la mort de Simó de Montfort. Text medieval, recitat per un cor d'infants. 

· Dia 14 d'octubreAqueth dia i auie ua nòça, record dels fets de 19 d'octubre de 1944. Una aventura que només va durar onze dies i que es va conèixer com a "Operació Reconquesta d'Espanya".

· Dia 20 d'octubreEras hemnas dera baderca, quatre dones d'una petita localitat, actualment destí d'excursionistes, espeleòlegs i parapentistes, ens recorden les seves creences ancestrals, els personatges i els records del seu poble, la transmissió de la seva llengua i de les seves tradicions encara vives en una societat rural immersa en una espiral de canvis.

· Dia 27 d'octubreGascogne, fantasia hermètica a partir dels records d'unes vacances d'infantesa a casa d'uns apicultors del Gers. Visió personal on la memòria es barreja amb una excavació arqueològica i amb tres contes tradicionals gascons recollits per Jean-François Bladé i Félix Arnaudin, al llarg del segle XIX.

· Dia 3 de novembreLa barma, aquest és el nom d'un poble que es trobava construït a dins d'una roca, a la vall de Pò, a les Valades occitanes d'Itàlia. És una pel·lícula documental on parlen els que van ser els darrers habitants de La Barma.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes