25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de juny de 2008

El CNL de Tarragona i el Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona firmen un acord de col·laboració

L'acord vol garantir el bon funcionament i la coordinació entre els dos organismes

La tinenta d’alcalde de l'Ajuntament de Tarragona Rosa Rossell i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, van signar el dijous 12 de juny un acord de col·laboració entre el Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona (SPLAT), recentment creat, i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT).
El CNL de Tarragona i el Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona firmen un acord de col·laboració

La firma del conveni es va fer a l'Ajuntament de Tarragona, al migdia

Tots dos òrgans tenen com a objectiu la plena normalització de la llengua catalana en tots els àmbits, però les funcions de cadascun per assolir aquesta finalitat són complementàries. D’una banda, el CNLT, integrat per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments i consells comarcals del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà, s’encarrega d’oferir formació i assessorament en llengua catalana a la ciutadania, així com de tirar endavant programes de dinamització de l’ús de la llengua, alguns dels quals ja han esdevingut de referència, com el del Voluntariat Lingüístic.

L’SPLAT, per altra banda, desenvolupa actuacions internes dintre de l’Ajuntament de Tarragona, com ara el foment de l’autonomia lingüística de les persones que hi treballen, l’assessorament en l’àmbit intern o el control del compliment del Reglament d’ús per a la llengua catalana. Pel que fa a l’àmbit ciutadà, abans d’acabar l’any hi ha prevista la creació del Consell Municipal de Política Lingüística, així com actuacions de dinamització encarades a fomentar l’ús del català entre els joves i les persones nouvingudes.

   Coordinar esforços i optimitzar recursos


Rossell va assenyalar que “amb aquest acord es pretén garantir el bon funcionament de tots dos serveis, a fi de coordinar esforços i optimitzar recursos. D’aquesta manera, es podrà treballar per a la normalització lingüística en més àmbits i amb més profunditat”. És per això que hi haurà un treball conjunt durant l’etapa del disseny del projecte local anual de tots dos serveis i, cada cop que el CPNL plantegi una activitat relacionada directament amb l’Ajuntament de Tarragona, la durà a terme coordinadament amb l’SPLAT. A hores d’ara ja s’estan tirant endavant actuacions conjuntes, com la campanya “Oberts al català” —impulsada per l’SPLAT, el CNLT i la Confederació de Comerç de Catalunya per promoure la presència del català en els comerços.

Així mateix, es preveu analitzar diversos departaments de l’Ajuntament de Tarragona amb el qüestionari Indexplà, una eina informàtica que permet conèixer l’estat de la llengua en un ens concret i poder establir objectius de millora.

 


CNL de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes