25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de juny de 2008

Gran assistència a la III Trobada del Voluntariat per la Llengua del CNL de Sabadell

L'acte es va celebrar a la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans

Gran assistència a la III Trobada del Voluntariat per la Llengua del CNL de Sabadell

Unes 200 persones van participar el dissabte 7 de juny, a la III Trobada del Voluntariat per la Llengua que es va celebrar a la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans. L’acte va ser organitzat pel Servei de Català i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, i va comptar amb la participació del grup de geganters de la població organitzadora, dels Falconers de Llorenç del Penedès i del grup d’animació la Banda d’en Vinaixa.
Tres autocars van portar a la festa els membres de les parelles lingüístiques que hi van voler assistir des de les poblacions del CNL de Sabadell (Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Sabadell). Allà van ser rebuts per l’alcaldessa i el regidor de Cultura de Palau-solità i Plegamans, els diferents regidors responsables de normalització lingüística de les poblacions de l’àmbit del CNL de Sabadell i els gegants de la població, que van acompanyar els visitants en cercavila fins a la Masia de Can Cortès.
Després dels parlaments de recepció, un grup de persones voluntàries i aprenentes de Palau-solità i Plegamans va interpretar una versió de Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, per donar la benvinguda a les parelles lingüístiques participants. També es va obsequiar els assistents amb un bon berenar, i el grup d’animació va cloure l’acte.
“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

L’any 2007, a tot Catalunya es van formar 6.304 parelles, 541 de les quals van ser al CNL de Sabadell.

Fotografies de la III Trobada del Voluntariat per la llengua del CNL de Sabadell

 Actuació dels alumnes i dels voluntaris de Palau-solità i Plegamans:
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes