25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 14 de setembre de 2015

El CPNL t’ho posa fàcil: aquesta tardor, connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos de català de tots els nivells, des de l'inicial fins al superior C2, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats

El CPNL t’ho posa fàcil: aquesta tardor, connecta’t al català!

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa començar la tardor fent un curs de català per millorar les competències comunicatives. Amb el lema Connecta't al català, s'ofereix un ampli ventall de cursos, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

Els cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d'atenció del CPNL estan orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta  dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior C2, en les modalitats presencial, en línia i combinada, i tenen certificació oficial.

D'altra banda, s'organitzen cursos a mida adreçats a les  organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, i qüestions puntuals d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

En tots els cursos, el Consorci aporta les eines necessàries perquè els alumnes siguin capaços de relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL ofereix cursos específics per a les empreses, amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge i l'ús del català en l'entorn laboral, com a eina de competitivitat.

La novetat formativa d'enguany per al sector empresarial són els cursos per millorar l'expressió oral, Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals?, etc. i per millorar l'expressió escrita, Redacció d'articles d'opinió, Escriure a la xarxa  i cursos d'Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.


Una oferta flexible, que va més enllà de les aules

El CPNL ofereix cursos en totes les franges horàries per arribar a tots els públics. Aquest fet permet als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s'organitzen cursos  generals de 45, 90 i 120 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i la distància.

Un dels factors singulars del Consorci en l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori. Aquestes activitats culturals faciliten que l'alumnat surti de l'aula per aprendre i practicar la llengua en contextos culturals diversos fomentant el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

El Consorci t'ho posa fàcil: en el seu web ofereix un cercador de cursos que permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjans d'octubre.


Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos  de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la  llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes