25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 24 de juliol de 2015

Dinosaures, robots, música i ball: la celebració dels 30 anys del TERMCAT mostra la terminologia que ens envolta

L'acte de commemoració dels 30 anys del TERMCAT va aplegar ahir al vespre, al Teatre de Sarrià, més de dos-cents amics i col·laboradors del Centre.

Dinosaures, robots, música i ball: la celebració dels 30 anys del TERMCAT mostra la terminologia que ens envolta

Amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; del president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros; de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i del director del TERMCAT, Jordi Bover, l'esdeveniment va servir per mostrar com la terminologia ens embolcalla, perquè és present en tots els àmbits del coneixement.

Marc Boada, divulgador científic, va obrir l'acte amb una reflexió sobre la presència dels termes en un àmbit com el de la paleontologia, però també en molts altres àmbits de la ciència. Va fer una crida a emprar les paraules catalanes sempre que sigui possible i a importar només les que són imprescindibles.

Tot seguit Pau Nin, expert en robòtica educativa, va presentar-nos en Darwin, un petit robot humanoide molt simpàtic, i un gosset que sabia felicitar l'aniversari; tot plegat, va servir per comentar la terminologia emprada en àmbits tecnològics.

Amb Marti de Borja vam fer un tast il·lustrat de terminologia musical, que es va acompanyar de l'energia encomanadissa dels balladors de lindy-hop Núria Bonet i Aitor Leniz, de SwingCats.

L'acte es va cloure amb un vídeo que mostra les principals línies de treball del Centre de Terminologia, i les intervencions de les autoritats presents, que van destacar la trajectòria del Centre i el suport que s'hi dóna des del Govern i des de l'autoritat normativa en matèria de llengua.

Si voleu veure quin aspecte va tenir la celebració, us convidem a visitar la galeria de fotos de la nostra pàgina del Facebook. També podeu seguir les piulades que es van emetre al Twitter, amb l'etiqueta #TERMCAT30.

Podeu consultar també la nota de premsa corresponent.


Termcat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes