25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 9 de juliol de 2015

Els Gegants de Gràcia ballen per a les noves parelles lingüístiques

Dimarts 7 de juliol a la tarda el Centre de Cultura Popular La Violeta va acollir un nou acte del programa Voluntariat per la llengua, en què es van presentar 22 noves parelles.

Els Gegants de Gràcia ballen per a les noves parelles lingüístiques

La Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi i el Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona van organitzar dimarts 7 de juliol un nou acte de presentació de parelles lingüístiques al Centre de Cultura Popular La Violeta, seu de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.

L'acte va començar amb una breu presentació de l'entitat acollidora i de les activitats de la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona al districte. Tot seguit, Lídia Rodríguez, responsable de la delegació, va donar pas al propietari de la llibreria La Memòria i secretari de l'Associació de Llibreters Independents de la Vila de Gràcia, que va explicar que la seva botiga és establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua, i va dir a tots els voluntaris i aprenents que hi tenen les portes obertes perquè hi vagin a practicar català quan vulguin.

Després, va arribar el moment que les parelles es coneguessin i ho van fer a través d'unes cartolines amb imatges de parelles de personatges de còmic que calia ajuntar. En trobar-se cada parella de còmic ho feia també la parella lingüística i, d'aquesta manera, totes elles van començar la seva primera conversa.

Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, va cloure l'acte amb unes paraules d'ànims cap als aprenents i els va demanar que no deixessin de parlar en català encara que es trobessin amb persones que els canviessin de llengua en notar un accent diferent, i que deixessin enrere la vergonya.

Després de fer una foto de família, totes els assistents es van dirigir a la plaça de la Vila de Gràcia on els esperava una sorpresa final: els Gegantons de Gràcia, el Sol, la Lluna i el Campanar, els van fer un ball i, tot seguit, van poder entrar a la seu del Districte, on el president de la Colla Gegantera de Gràcia els va fer una petita explicació sobre el mostrari de bèsties que hi ha exposat. Guillem Roma, president de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia, va convidar a tothom a acostar-se a les festes del barri a l'agost, per veure desfilar els gegants i ballar les bèsties. 


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes