25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de juliol de 2015

160 alumnes participen en el concurs “Autobiografia lúdica. A què jugaves quan eres petit?”

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf ha organitzat el concurs dins de la campanya de la DGPL "I tu, jugues en català?" per fomentar el joc en aquesta llengua

160 alumnes participen en el concurs “Autobiografia lúdica. A què jugaves quan eres petit?”

160 alumnes dels cursos de català per a adults de l'Alt Penedès i el Garraf han participat en el concurs "Autobiografia lúdica. A què jugaves quan eres petit?", que s'ha dut a terme durant els mesos de maig i de juny de 2015. Els concursants es van inscriure en diverses poblacions que tenen servei de català: 7 a Sant Sadurní d'Anoia, 15 a Sant Pere de Ribes, 62 a Vilafranca del Penedès i 76 a Vilanova i la Geltrú. Repartits per nivells, 78 alumnes seguien cursos per a no catalanoparlants i 82, cursos per a catalanoparlants.

Els premis eren, d'una banda, un joc en català, obsequi dels establiments adherits a la campanya i que han col·laborat en el concurs (de Vilanova i la Geltrú: Abacus, Juguettos, Chacón Joguines i La Guirnalda; de Vilafranca: Abacus, Juguettos i Ca la Madrona; de Ribes: Racons i Papereria Ninfa, i de Sant Sadurní: Creixell i Costa), i, d'una altra, la publicació dels escrits guardonats al web del CNL. Els treballs premiats es van fer conèixer durant la festa de final de curs del CNL, celebrada el 5 de juny.

Per participar al concurs, s'havien d'explicar alguns jocs o joguines que es recorden de la infantesa i fer una petita exposició sobre els beneficis de jugar o sobre algun joc que l'autor encara practiqui actualment. Tot plegat acompanyat d'una breu presentació personal. El concurs preveia dues modalitats de participació: oral i escrita.

Aquesta activitat s'ha emmarcat en la campanya de foment de l'ús de la llengua catalana en el lleure, la cultura i els jocs: "I tu, jugues en català?", creada per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes