25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 29 de maig de 2008

Acte final dels cursos de català a Sant Sadurní

Joan Becat explicarà els Països Catalans vistos des del nord

Joan Becat oferirà una particular visió dels Països Catalans observats des del nord de la seva àrea geogràfica, que probablement no coincideix plenament amb la que tenim des del Principat.
Acte final dels cursos de català a Sant Sadurní

Joan Becat

Conferència “Els Països Catalans vistos des del nord”.

La xerrada serà dijous dia 5 de juny, a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, i començarà a dos quarts de vuit del vespre. L’acte, que és obert a tothom, servirà per celebrar el final dels cursos de català per a adults i del programa “Voluntariat per la llengua”, i l’organitzen la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf i la Biblioteca Ramon Bosch de Noya.

Països Catalans des del nord

Joan Becat oferirà una particular visió dels Països Catalans observats des del nord de la seva àrea geogràfica, que probablement no coincideix plenament amb la que tenim des del Principat. Poques persones com Becat poden donar aquesta visió, d'una banda, perquè està molt vinculat a Perpinyà ja que hi va néixer, hi viu i hi desenvolupa tasques docents i acadèmiques, per l’altra, pel fet que la principal disciplina que domina és la geografia. Només cal dir que és doctor en geografia a les universitats de Montpeller i París i catedràtic de geografia a la Universitat de Perpinyà, de la qual ha estat vicepresident.

Entre moltes altres activitats, ha estat coordinador a la Catalunya del Nord del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana i del Mil•lenari de Catalunya, i vicepresident de la Federació per a la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord. Actualment és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i col•labora en diaris com el “Punt Diari”, “Catalunya Nord”, “L’Indépendant” i l’”Avui”.
 
CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes