25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 21 de maig de 2015

'L'espai de català' a Ràdio Cornellà recorda Joan Salvat-Papasseit

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

'L'espai de català' a Ràdio Cornellà recorda Joan Salvat-Papasseit

Com a activitat de Centre s'ha recordat que justament avui s'ha desmuntat l'exposició Et prenc la paraula que ha estat dues setmanes a la sala Titan de la Biblioteca Marta Mata de Cornellà. Una exposició que feia un repàs pels últims 300 anys d'història de la nostra llengua i mostra les conseqüències que va tenir per al català la implantació de la monarquia absoluta borbònica. A més, s'hi posava de manifest les prohibicions per a l'ús del català d'aquests 300 anys.

També s'ha destacat l'acord entre el Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona per impulsar 1.125 hores de formació en català. Una acció més del programa "Català i empresa. Ja estàs al dia?", que el Departament de Cultura  impulsa per promoure el català en l'àmbit empresarial i que s'està duent a terme, també a la ciutat de Cornellà. 

S'han comentat dues novetats bibliogràfiques que ha publicat el TERMCAT: el Diccionari de física i el Diccionari de fisioteràpia, dues obres que es poden consultar a l'espai Diccionaris en Línia del web del TERMCAT. Un apunt que ens ha permès començar a obrir la finestra digital. La notícia lingüística més destacada a la xarxa és l'habilitació del punt volat per a les etiquetes de Twitter. Així, doncs, paraules amb la ela geminada ja podran ser reconegudes també com a etiquetes (o hashtags) dins d'aquesta xarxa social.

Per acabar, s'ha recordat que el dia en què s'ha emès el programa, el 19 de maig, va néixer Joan Salvat-Papasseit. I se li ha fet un petit homenatge escoltant el poema Ulls clucs, musicat per Joan Manuel Serrat.

El podreu sentir en línia aquí.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes