25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 11 de maig de 2015

El Ple aprova els nous preus dels cursos de català 2015-2016 i el Pla d’actuació 2015 amb l’objectiu d’arribar a més usuaris

En aquesta sessió s’ha aprovat la Memòria del 2014 i el Projecte d’actuacions 2015

El Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) es va reunir divendres passat a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La presidenta del CPNL, Ester Franquesa, va presidir la reunió acompanyada del gerent del Consorci, Josep Madorell.

El Ple aprova els nous preus dels cursos de català 2015-2016 i el Pla d’actuació 2015 amb l’objectiu d’arribar a més usuaris

Imatge de la sessió del Ple del CPNL

Abans de tractar el primer punt de l'ordre del dia, Franquesa va destacar que aquella sessió era la darrera reunió del Ple abans del tancament del mandat actual dels ens locals i va agrair la feina de les persones que els representen en aquest òrgan de govern del Consorci.

Durant la sessió, es va aprovar la reforma dels Estatuts del CPNL per adaptar-los a la nova normativa legal vigent.  A continuació, Josep Madorell va explicar l'execució del pressupost de 2014 i va detallar l'estat del deute envers el CPNL.

Ester Franquesa, va presentar la Memòria del CPNL 2014 i va destacar que aquest any ha estat especial per la celebració dels 25 anys del Consorci. Aquesta commemoració i els actes de celebració dels 22 centres de normalització lingüística s'han recollit en un apartat especial de la Memòria del CPNL. A continuació, la presidenta del Consorci va enumerar les principals dades d'actuació que es recullen en el document i va destacar que darrere de les xifres hi ha reflectida la bona feina dels professionals del CPNL.

Seguidament, Franquesa va presentar el Quadre de comandament, que recull i compara anualment les xifres d'activitat i organització del CPNL. Josep Madorell va enumerar les novetats que enguany presentava el document i va puntualitzar que el Quadre de comandament forma part de l'exercici i la voluntat de transparència del CPNL.

En la sessió del Ple també es va aprovar el Pla d'actuacions de 2015, que dóna continuïtat a les línies de treball iniciades el 2014. En aquest sentit, Ester Franquesa va destacar que aquest projecte permetrà augmentar els usuaris dels serveis del CPNL, incrementar el alumnes, ampliar l'oferta de cursos, estendre el Voluntariat per la llengua a col·lectius especials i reforçar noves actuacions per donar valor a la llengua i la cultura. Sobre les actuacions 2015, Franquesa va anunciar que un objectiu és "arribar a la parella lingüística número 100.000, aquest fet serà una nova oportunitat per donar a conèixer el programa".

A continuació, la presidenta del CPNL i el gerent van presentar els nous preus dels cursos del CPNL 2015-2016, uns preus "més competitius, per arribar a més usuaris". Per aconseguir aquest objectiu, s'han unificat els preus dels cursos d'un mateix nivell, establint com a preu final l'import del curs més baix d'aquell nivell. Josep Madorell també va explicar els nous serveis del CPNL per a aquest 2015, la formació a mida dels usuaris i l'establiment d'un preu per a les sessions presencials del Parla.cat, que van ser aprovats pel Ple.

A la cloenda, Ester Franquesa va agrair, un cop més, la dedicació de les persones que han format part del Ple del CPNL aquests quatre anys com a representants dels ens locals. Franquesa també va agrair especialment la feina de tots els treballadors del CPNL, sense la qual "res del que es presenta en el Ple seria possible".


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes