25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 22 de maig de 2008

Hakka TV de Taiwan visita el Centre d'Acolliment Lingüístic

Una delegació de periodistes de Hakka TV, la televisió del poble Hakka de Taiwan, va visitar el passat 21 de maig el Centre d'Acolliment Lingüístic de Barcelona, on van prendre nota de la metodologia que el CNL de Barcelona utilitza per ensenyar català a les persones nouvingudes.
Hakka TV de Taiwan visita el Centre d'Acolliment Lingüístic El Centre d'Acolliment Lingüístic va ser una de les parades obligatòries de l'itinerari per tot Catalunya que l'equip de Hakka TV va fer durant deu dies i en el qual hi figuraven diverses entitats de referència de l'àmbit de la cultura catalana com TV3 o l'Orfeó Català, entre altres.

Hakka TV va manifestar especial interès per la història del Consorci per a la Normalització Lingüística i per la tasca que du a terme d'ensenyament del català, en el sentit que és una llengua que, com la hakka, no disposa del suport d'un estat reconegut. Els periodistes de Taiwán van conversar amb la dinamitzadora de cursos per a xinesos del CNL de Barcelona, Blanca Guillén, la professora de cursos bàsics Laura Estors i els seus alumnes de nivell bàsic 2, la majoria llatins, els quals van explicar que la possibilitat d'accedir a llocs de treball més qualificats és un dels principals motius pels quals van decidir estudiar català.

El poble Hakka és originari d'algunes províncies del sud de la Xina i està format per uns 30 milions de persones, 4 dels quals viuen a Taiwan on representen un 20% de la població. La població Hakka, que parla la seva pròpia llengua, va iniciar un procés migratori a diverses parts de la Xina i també arreu del món a partir del segle XVI.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes