25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 21 de maig de 2008

L’IES Ciutat de Balaguer guanya la I Gimcana Lingüística de la Noguera

Quatre centres de la comarca participen en la I Gimcana Lingüística.

El dia 21 de maig va tenir lloc la fase final al Teatre Municipal de Balaguer, on els equips guanyadors es van enfrontar en un concurs en què van haver de superar un conjunt de proves de llengua (frases fetes, passaparaula, descobrir el barbarisme, trobar paranys ortogràfics, etc.). També hi van assistir com a públic els companys i companyes dels alumnes participants. En l’organització de la final hi han col·laborat també l’Ajuntament de Balaguer i l’ImPiC. Finalment, l’IES Ciutat Balaguer va resultar-ne el guanyador.
En aquesta gimcana van concursar quatre centres de secundària de la comarca: IES Almatà, IES Ciutat de Balaguer (ambdós de Balaguer), IES Ermengol IV (Bellcaire d’Urgell) i IES de Ponts. El concurs s’adreça als alumnes de 2n d’ESO i té com a objectius millorar el coneixement i l’ús de la llengua pròpia, desvetllar el coneixement per la comarca incidint en els aspectes lingüístics i fomentar d’interès per les llengües.

El contingut de les preguntes i proves que havien de resoldre els alumnes, en una primera fase als centres, es referia a aspectes com la toponímia de la comarca, lèxic propi de la Noguera, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d’escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l’ús de llengües als instituts, sobre l’ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc. 

 

L'acte va ser conduït pel Carles Gómez, cantant del grup LEXU'S, que va saber animar tant els concursants com el públic assistent. En finalitzar el concurs, el sr. Vicent Font, president del Consell Comarcal, la Sra. Conxita Navarro, directora del CNL de Lleida, el sr. Joanjo Ardanuy, responsable de la Secretaria de Política Lingüística a Lleida, i el sr. Joan Arjona, coordinador del Servei Educatiu de la Noguera, van lliurar un obsequi als alumnes participants i un diploma i un lot de llibres als quatre centres.   

CNL de Lleida, SCC de la Noguera
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes