25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 14 de maig de 2008

Canyelles estrena “Voluntariat per la llengua”

17 parelles participen en les primeres trobades lingüístiques

Un total de 17 parelles s’han començat a trobar a Canyelles, i ho faran durant 10 setmanes, per parlar entre elles en català.
Canyelles estrena  “Voluntariat per la llengua” D’aquesta manera s’organitza per primer vegada a Canyelles el “Voluntariat per la llengua”, un programa viu i actiu que forma part de les actuacions que recull el projecte del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf.

Presentació a Canyelles


Un dels objectius del CNL és donar a conèixer el “Voluntariat per la llengua” i impulsar-lo durant tot l’any a totes les poblacions de les dues comarques que hi vulguin participar. Per aquest motiu, fa poques setmanes, després de l’acord a què van arribar l’Ajuntament de Canyelles i el CNL, es va organitzar un acte al Centre Cívic de Canyelles per presentar el programa a tota la població. En aquesta ocasió, la tècnica de Cultura va rebre i va donar la benvinguda, en nom de la institució, a les 25 persones que hi van assistir. D’altra banda, la tècnica que coordina el programa del voluntariat al Garraf va ser la persona encarregada de presentar la primera edició a Canyelles, de fer les parelles i de donar-los les recomanacions i els materials necessaris perquè les persones que s’hi han apuntat comencin a compartir les 10 hores de converses en català de la millor manera.

17 parelles

Les 17 parelles que formen aquesta edició d’estrena ja han començat a trobar-se cada setmana durant una hora per practicar les converses en català amb l’objectiu d’afavorir un entorn desenfadat per a les persones que encara no s’expressen amb seguretat en català o que volen adquirir més fluïdesa en l’expressió. Aquesta pràctica, com a contrapartida, també propicia que les persones que ja parlen en català habitualment vegin que mantenir i compartir el català en les converses contribueix a fer que la llengua catalana sigui present i normal en qualsevol de les relacions socials que es poden tenir habitualment.

Aquest programa ha estat reconegut i guardonat en diverses ocasions per la comunitat educativa europea i altres organismes com exemple d’una iniciativa que permet aprendre l’idioma d’un país d’una manera directa, enriquidora, àgil i divertida.

El programa és obert a totes les persones que vulguin participar-hi, només cal que disposin d’una hora a la setmana i que acceptin el compromís de mantenir el català en les seves converses. Qualsevol persona interessada a participar-hi pot adreçar-se a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canyelles o al Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú.

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
 
CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes