25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 30 d'abril de 2008

Els alumnes xinesos de català visiten l'exposició "Zhù Yì!"

Un grup de 25 alumnes del CNL de Barcelona, la meitat dels quals eren xinesos, van visitar l'exposició Zhù Yì! Fotografia actual a Xina al Palau de la Virreina, en el marc de les activitats que el Centre organitza perquè els alumnes practiquin el català fora de l'aula i també de l'Any Europeu del Diàleg Intercultural.
Els alumnes xinesos de català visiten l'exposició

Cartell de l'exposició "Fotografia actual a Xina".

La visita a aquesta exposició fotogràfica sobre la Xina es va organitzar per als alumnes xinesos que assisteixen als cursos inicials de català que el CNL de Barcelona ha dissenyat especialment per a persones de parla xinesa. També hi van assistir alumnes d'altres nacionalitats inscrits als cursos bàsics de català, fet que va propiciar l'intercanvi d'impressions entre tots ells.

Zhù Yì! Fotografia actual a Xina és una invitació a descobrir la nova Xina a través de la selecció de 109 obres creades entre el 1994 i el 2006 pels 31 artistes que participen en aquesta exposició. Els artistes seleccionats confronten els usos de la història i de la realitat de la globalització avui dia.

Zhù Yì, paraula agafada del xinès mandarí, se centra en la traducció més literal, ‘atenció’, amb el propòsit de donar-nos a conèixer què veuen els joves artistes xinesos en les seves ciutats, què n’enyoren, què els ha marcat, què els preocupa, els seus somnis…

Durant la visita, els alumnes de parla xinesa van fer una activitat d'aprenentatge de català vinculada amb els continguts de l'exposició.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes