25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 9 de març de 2015

El CINC, el Cicle de cinema infantil en català, bat el rècord amb 1.561 espectadors a Reus

El cinema en català viu un bon moment a la comarca.

El CINC, el Cicle de cinema infantil en català, bat el rècord amb 1.561 espectadors a Reus

El CINC, el Cicle de cinema infantil en català, ha batut aquest 2015 el seu rècord d'espectadors a Reus. Enguany han estat 1.561 persones les que han acudit a alguna de les 10 projeccions que s'han pogut veure entre gener i març, i s'han superat els 1.528 espectadors de 2013.

M. Dolors Sardà, regidora d'Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, es mostra  satisfeta per la participació d'aquest any i que manifesta el seu desig de continuar amb el cicle, que es remunta a l'any 2003. En aquest període ha triplicat el nombre d'espectadors, ja que en la primera edició van ser poc més de 500.

La programació que ha atret tant públic la configuraven  Operació Cacauet, Lifi, una gallina tocada de l'ala;  LEGO, la pel·lícula; Les noves aventures de la Caputxeta Vermella i L'abella Maia.

A la capital del Baix Camp, el CINC està organitzat per l'Orfeó Reusenc, la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hi col·laboren Canal Reus TV, Reus Digital i Ràdio Reus.

El cinema en català viu un bon moment a la comarca

El cinema en català viu un bon moment a la comarca gràcies a la inauguració, fa poc més d'un any, del Cinema Rambla de l'Art de Cambrils, que pràcticament projecta en català totes les estrenes disponibles en aquesta llengua i que és establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua. També al fet que el Nou Cinema Reus Palace s'ha digitalitzat, cosa que fa més fàcil que s'hi puguin veure pel·lícules en català. La setmana passada, per exemple, la cartellera contenia Stay by me Doraemon i la recentment estrenada Samba.

Aquest febrer també hi ha hagut novetats lligades al setè art en la nostra llengua amb l'estrena del nou portal de Cinema en català www.gencat.cat/llengua/cinema,  present també a les xarxes socials amb un nou canal a Twitter (@cat_cine), que s'afegeix a la pàgina Facebook Cinema en català.

Finalment, val la pena conèixer Cinema CAT, la primera aplicació que ofereix informació sobre les pel·lícules en cartellera en català. L'app també permet veure en quins cinemes s'exhibeixen i fer cerques, i està  disponible a Google Play i Apple Store. L'aplicació ha estat desenvolupada per l'empresa Imobils, 


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes