25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 28 d'abril de 2008

156 arbocencs han assistit als cursos de català per a adults que organitza el CNL de Tarragona

La diada de Sant Jordi es van clausurar el gruix de cursos que s'han fet a l'Arboç

Els cursos de català per a adults que el CNL de Tarragona ha organitzat aquest any acadèmic 2007-2007 a l'Arboç es van clausurar el dia 23 d'abril, en un acte a la Casa de Cultura. En total, 156 arbocencs s'han inscrit als cursos, en les diferents modalitats impartides.
156 arbocencs han assistit als cursos de català per a adults que organitza el CNL de Tarragona

Els alumnes van ser obsequiats amb roses i llibres

Al municipi de l'Arboç (Baix Penedès), durant aquest curs 2007-2008 s'han organitzat cursos i s'han dut a terme diferents actuacions relacionades amb l'aprenentatge del català, fruit de la col·laboració i la coordinació entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), l'Ajuntament de l'Arboç i el Pla comarcal de ciutadania i immigració del Baix Penedès. La cloenda d'aquests cursos va tenir lloc per la diada de Sant Jordi.

En concret, a l'Arboç s'han organitzat set cursos presencials de català i onze cursos a distància amb suport municipal, amb un total de 156 persones inscrites. Els cursos presencials s'han centrat en l'acolliment lingüístic de la població nouvinguda i s'han ofert cursos inicials i bàsics. També s'han dut a terme tertúlies per a persones que no parlen el català habitualment tot i que fa anys que viuen a Catalunya, amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats en la formació en llengua catalana. Pel que fa als cursos a distància amb tutories, que s'adrecen a la població que ja parla català i que vol aprendre l’expressió escrita i millorar l’expressió oral, s'hi han inscrit 41 persones.

L'acte de cloenda, al qual van assistir una setantena de persones, va tenir lloc el passat 23 d'abril a la Casa de Cultura Can Rossell. La regidora d'Ensenyament i Promoció Cultural de l'Ajuntament de l'Arboç, Mercè Calaf, va destacar el paper dels cursos de català com a element de cohesió social al municipi, i la voluntat de l'Ajuntament de continuar-hi treballant. Per la seva banda, la representant del Consell Comarcal al CPNL, M. Dolors Andreu, va valorar l'esforç de totes les parts per adaptar-se a les noves necessitats.

   Recull de treballs dels alumnes


En el decurs de l'acte, alguns alumnes —en representació de la seva classe— van llegir els treballs que havien preparat amb les seves professores, en els quals van expressar la satisfacció de poder aprendre català al mateix poble on viuen, i també van parlar del seu procés d'adaptació al municipi. Tots aquests treballs, que expliquen costums, tradicions i receptes dels seus països, es van recollir en un llibret amb què es va obsequiar els alumnes, juntament amb una rosa.

Tot seguit es va fer el lliurament de certificats als alumnes, i l'acte va finalitzar amb un piscolabis.

L'oferta formativa de cursos de català a l'Arboç continua el mes d'abril amb quatre nous cursos, que finalitzaran al juliol. Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a la Casa de Cultura Can Rossell de l'Arboç (tel. 977 670 621, a/e pij(ELIMINAR)@arboc.altanet.org), o al Servei de Català del Baix Penedès (tel. 977 157 175, a/e baixpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat).SCC del Baix Penedès
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes