25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 4 de març de 2015

Aquesta setmana 'L'espai de català' a Ràdio Cornellà parla de les efemèrides del 2015

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Aquesta setmana 'L'espai de català' a Ràdio Cornellà parla de les efemèrides del 2015

Aquesta setmana el programa parla de les efemèrides d'aquest 2015 i se centra en la Festa Ovidi Montllor, recordant els 20 anys que fa que es va morir el cantautor alcoià: 20 anys de vacances. D'altra banda, aquest any ve carregat de commemoracions i des del CPNL s'han seleccionat tres autors: Guillem d'Effak, Ovidi Montllor i Manuel de Pedrolo. I des del CNL de Cornellà aproparem aquests autors al nostre alumnat i prepararem activitats que hi estiguin relacionades. A banda d'aquests tres, també tindrem en compte els 750 anys naixement Ramon Muntaner, 700 anys de Ramon Llull, el centenari de naixement de Neus Català, els 25 anys de Xavier Benguerel o els 10 anys de Jesús Moncada, entre d'altres.

Dins dels actes de commemoracions de personatges importants per a la llengua i la cultura catalanes, aquest mes destaca el Club de Lectura de Fàcil en què es llegirà el Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. Les inscripcions són obertes i començarà el 10 de març a la Biblioteca Marta Mata.

Una de les activitats destacades d'aquest mes és la visita guiada a l'exposició 'Catalunya Ciutat(s)', que es fa al Museu Marítim de Barcelona. Aquesta mostra és interessant perquè s'emmarca dins del centenari de la Mancomunitat de Catalunya

Ja per acabar la finestra digital ha tingut en compte que aquesta setmana s'està fent a Barcelona el Mobile World Congress i s'han explicat parlat de terminologia relacionada amb la telefonia mòbil en català i s'ha comentat l'app Cinema CAT, una aplicació de mòbil graguïta i apta per als dispositius Android i Apple.

El podeu sentir en línia aquí.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes