25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 28 d'abril de 2008

Desena edició del programa “Voluntariat per la llengua” a Sabadell

Més de setanta persones assisteixen a la sessió d’inici de les trobades lingüístiques
Desena edició del programa “Voluntariat per la llengua” a Sabadell El passat dilluns 21 d’abril una setantena de participants del “Voluntariat per la llengua” van assistir a la sessió d’inici de la desena edició del programa de trobades lingüístiques.

La sessió va constar d’una primera part de formació per a les persones que participen per primera vegada al programa i d’una segona part en què una aprenenta i una voluntària van explicar als assistents la seva experiència com a membres d’una parella lingüística.

La Majepa i la Cynthia, la voluntària i l’aprenenta, van voler ressaltar l’oportunitat que ofereix el programa de conèixer gent de cultures diferents a la seva, i de fer-ho en un context en què el català és la llengua de comunicació. Totes dues van valorar molt positivament la seva participació a les trobades lingüístiques.

L’any 2007, a tot Catalunya, es van constituir 6.304 parelles, que representa
un 40,23% d'augment respecte del 2006, i van col•laborar amb el programa 495
entitats, hi van participat 2.623 establiments i es van organitzar 331
activitats. En la primera etapa del programa (2003-2006) es van fer gairebé
14.500 parelles.

“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes