25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 17 d'abril de 2008

Mots amb arrels a Rubí

L’exposició Mots amb arrels inaugurada a Rubí amb un parlament de Joan Anton Rabella de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans

Inauguració de l'exposició Mots amb arrels amb un parlament de Joan Anton Rabella, de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans.
Mots amb arrels a Rubí

Un moment de la presentació

El Pla Educatiu d’Entorn, a proposta del Servei Local de Català, ha portat aquesta exposició a Rubí, que pot ser visitada, amb cita prèvia, per tota la comunitat educativa i també per la població en general.
 
S’han volgut assolir dos objectius: un, que tindria a veure amb l’aspecte més didàctic d’informació del que és la toponímia i, l’altre, relacionat amb la necessitat de preservació de la toponímia local. En relació amb aquest segon objectiu, es convidà Joan Anton Rabella de l’Oficina d’Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans que va parlar de molts aspectes del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, alhora que va saber desvetllar la curiositat de les persones assistents esquitxant el seu discurs sobre el procediment de la toponímia amb anècdotes sobre alguns noms de lloc.

L’acte estava dirigit a tota la població, però principalment els assistents van ser persones de l’Ajuntament involucrades d’una o altra manera en qüestions de toponímia local. Destaquem la presència a la taula de les regidores d’Educació i de Política Lingüística, Ana M. Martínez i Arés Tubau, respectivament, i de Ferran Lozano, director del CNL de Terrassa i Rubí.

SLC de Rubí

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes