25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 26 de febrer de 2015

El director general per a la Immigració i la presidenta del CPNL lliuren els certificats dels cursos del Programa de Reincorporació al Treball 2014

L'any 2014 s'han organitzat 21 cursos amb un total de 192 alumnes

El director general per a la Immigració i la presidenta del CPNL lliuren els certificats dels cursos del Programa de Reincorporació al Treball 2014

Un moment de l'acte de lliurament dels certificats

Aquest divendres s'ha celebrat, a la seu de la Direcció General per a la Immigració, l'acte de lliurament de certificats dels cursos del Programa de Reincorporació al Treball 2014. L'any passat el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va organitzar 21 cursos en el marc d'aquest programa amb un total de 192 alumnes. Els encarregats de lliurar els certificats han estat la directora general de Política Lingüística i la presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch.

Durant la seva intervenció, Ester Franquesa ha felicitat l'alumnat pel seu esforç i voluntat de formar-se amb l'objectiu de millorar i integrar-se al món laboral. També ha assenyalat que "l'accés a la feina s'ha de lligar al coneixement de l'entorn del país i dominar la llengua catalana és un valor afegit per tenir les mateixes oportunitats que les persones que viuen a Catalunya". Finalment la presidenta del CPNL ha ofert a l'alumnat els serveis del Consorci per a la Normalització Lingüística per continuar el seu procés d'aprenentatge de la llengua catalana.

El director general per a la Immigració ha explicat els orígens i l'evolució històrica del programa i ha destacat que la formació que ha rebut l'alumnat és una eina important de promoció personal, de comunicació entre persones i d'integració per sentir-se membres de la societat que els acull.  A continuació ha fet un balanç d'aquesta edició, en què dels 157 alumnes que han aprovat el curs, un 28% ja s'han inserit al món laboral i espera que, ben aviat, s'hi pugui anar incorporant la resta. Les especialitats en què s'han format els alumnes són majoritàriament del sector de l'hostaleria i el turisme, així com cursos de geriatria i de mossos de magatzem. Xavier Bosch també ha fet un reconeixement a les entitats de diverses poblacions de Catalunya on s'han fet els cursos. Finalment, Xavier Bosch ha manifestat que "la formació del programa de Reincorporació al Treball aporta equitat amb la societat d'acollida, ofereix la igualtat d'oportunitats per tothom i garanteix l'autonomia personal per viure en la nostra societat" i ha expressat el seu agraïment a tots els alumnes i als organitzadors d'aquest programa.

Un cop entregats els certificats, una foto de grup de tots els alumnes acompanyats per Xavier Bosch i Ester Franquesa ha posat el punt final a l'acte.


La Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família) ofereix formació per a persones d'origen immigrant en risc d'irregularitat sobrevinguda i/o reagrupades amb l'objectiu de reincorporar-se en el mercat de treball, per donar-los eines per moure's autònomament a la societat i per promoure la seva integració en la dinàmica local. La formació s'estructura en diferents mòduls. D'una banda, el mòdul de coneixement de l'entorn i l'aprenentatge de la llengua catalana que des del 2007 l'imparteix el CPNL i s'adapta a les necessitats lingüístiques del sector professional per al qual s'està formant l'alumne. D'una altra, el de l'àmbit laboral, que inclouen els coneixements específics de l'àmbit laboral on s'han d'integrar i són impartits per les entitats o ens locals del territori.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes