25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 26 de febrer de 2015

Celebració del Dia de la Llengua Materna a Tortosa

Amb lectures de traduccions del poema 'Barca', d'A. Bladé, a 15 idiomes diferents

El dia 25 de febrer, a les 19.00 h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD), va tindre lloc l'acte commemoratiu del Dia de la Llengua Materna a Tortosa. S'hi van fer lectures del poema titulat Barca, de l'autor ebrenc Artur Bladé i Desumvila, en diferents llengües, a càrrec d'alumnes i aprenents del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) i del Voluntariat per la llengua. L'acte va aplegar 80 persones.

Celebració del Dia de la Llengua Materna a Tortosa

Foto dels participants del CNLTE i del VxL a l'acte

Les 15 lectures van anar a càrrec d'alumnes del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), d'aprenents del programa Voluntariat per la llengua i de voluntaris dels clubs de lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo i de l'entitat Obre't Ebre. Concretament, les llengües representades foren el panjabi, el wòlof, l'àrab,el rus, el romanès, l'anglès, l'alemany, el letó, el francès, el lingala, l'urdú, el púlar, el castellà i el català.

L'escriptor Emigdi Subirats va intervenir-hi amb un al·legat sobre la llengua catalana i els territoris on es parla. A més, aquest autor i filòleg ebrenc va ser l'encarregat de llegir el manifest de la jornada, redactat per Irina Bukova, secretària general de la UNESCO. 

Com a colofó, els assistents van poder gaudir de l'actuació dels alumnes del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, amb guitarres i vent. Per acabar, els i les assistents van brindar amb cava i van degustar rebosteria típica ebrenca i fruits secs del territori.

L'organització de l'acte va a càrrec de les entitats següents: Amics i Amigues de la Unesco, CNLTE, Biblioteca Marcel·lí Domingo i Òmnium Cultural, amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, del Pla educatiu d'Entorn del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, del Moviment de Renovació Pedagògica i d'Obre't Ebre. 


Ester Martí Accensi

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes