25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 24 d'abril de 2008

Centenars de persones 'apadrinen' una paraula ebrenca per Sant Jordi

Centenars de persones de les Terres de l'Ebre van participar en la campanya d'apadrinament de paraules ebrenques que va organitzar el Consorci per a la Normalització Lingüística a Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa durant la diada de Sant Jordi.
Centenars de persones 'apadrinen' una paraula ebrenca per Sant Jordi Quatre paradetes de difusió dels serveis, ubicades en carrers i places de les quatre capitals comarcals de les Terres de l'Ebre, van exposar la mostra de paraules "Estem amoïnats", un recull de lèxic ebrenc en perill d'extinció. Els visitants podien introduir en una urna la paraula ebrenca que volien apadrinar amb l'objectiu de fer un recull de mots locals.

A la ciutat de Tortosa es van concentrar la majoria dels actes organitzats pel Consorci, entre els quals destaquen els següents:

Lectures dels textos premiats al II Concurs de Relats Breus, a càrrec dels alumnes de català del CNL Terres de l'Ebre per a Ràdio Tortosa, 103.3 FM.

Parada a la plaça de l'Àngel de materials divulgatius i informació de les activitats i cursos del CNL de les Terres de l'Ebre.

Exposició i concurs "Estem amoïnats": recull de paraules en perill d'extinció de les Terres de l'Ebre.

Campanya "Salvem una paraula ebrenca": vine i apadrina una paraula per evitar que caigui en l'oblit.

Bústia d'inscripció al programa de "Voluntariat per la Llengua".

Actuacions musicals: a les 19 h, petit concert de violí i flauta travessera, a càrrec dels alumnes del nivell Bàsic 2 Flaviu Dan, Lorna Silverstein i Joanna Baker. Lectura de poemes d'autors amazics, a càrrec dels alumnes Bouchra Rafi i Abdelhadi Jallal.

La jota a la plaça, a càrrec de Casal Panxampla.
Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes