25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 9 de desembre de 2014

Cloenda de les sessions de reforç d'ortografia i expressió escrita a Móra d'Ebre

Les dues hores i mitja de classe setmanal han estan obertes al públic general, però també hi han assistit els alumnes dels cursos en línia Parla.cat comarcals

Aquest trimestre el Servei Comarcal de la Ribera d'Ebre ha ofert sessions de reforç d'ortografia i expressió escrita en llengua catalana, que s'han impartit en un format presencial de dues hores i mitja durant deu setmanes. Les classes han estan obertes al públic general i han comptat amb 16 inscrits, tot i que també hi han pogut assistir els actuals 20 alumnes dels cursos en línia de nivell intermedi i de suficiència del Parla.cat de la comarca.

En les sessions s'han tractat qüestions gramaticals, com ara l'ortografia vocàlica (diftongs, accentuació, dièresi, apostrofació...), l'ortografia consonàntica (fricatives i grups africats palatals, oclusives, sibilants, ròtiques, laterals, nasals...), la morfologia verbal, els pronoms febles, els connectors i els relatius..., i s'han donat pautes per millorar l'expressió escrita, per a la qual cosa s'ha treballat la puntuació, els formats de sol·licitud, carta formal i article d'opinió i alguns aspectes propis del llenguatge administratiu.

Abans de cloure l'última de les sessions, s'ha aprofitat per fer difusió del programa "Voluntariat per la Llengua" i de l'espai virtual d'aprenentatge de la llengua catalana Parla.cat, al qual alguns dels alumnes de les sessions que mai no havien estudiat català prèviament han demanat de matricular-se el trimestre següent.

Les classes, que han estan dirigides al públic general que ha volgut reforçar el seu català sense fer cap curs oficial, obtenir un certificat de català per lliure, millorar l'expressió escrita i la qualitat lingüística dels seus textos i a persones que treballen en tasques administratives i han volgut revisar o ampliar els seus coneixements de llengua, han comptat amb 16 inscrits.

També han tingut dret a assistir-hi els alumnes de la plataforma virtual Parla.cat que tutoritza el Servei de Català de la comarca, que aquest trimestre, de setembre a desembre, ha comptat amb 12 alumnes del nivell intermedi i 8 del nivell de suficiència. Els alumnes que han pogut seguir les sessions són oriünds de la Ribera d'Ebre, tot i que també n'hi ha del Baix Ebre, del Priorat, del Tarragonès, del Barcelonès, del País Valencià, del País Basc, d'Andalusia, de Colòmbia i de Polònia.

Aquest format de sessions de reforç d'ortografia i expressió escrita en llengua catalana s'ha dut a terme a Móra d'Ebre per segona vegada, atès que ja es va oferir de l'abril al juny passats, i pot ser que es repeteixi més endavant. Les classes les ha impartit la tècnica i professora de tots els nivells del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, Montsant Aymat, el dimarts, de les 18.30 h a les 21 h.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes